onsdag 11 maj 2016

Bli polis!

Knivskuren, sparkad på och attackerad av en mobb.
Visst låter yrket lockande?

Hässleholmen i Borås är åter igen aktuellt. Förutom tidigare rån, gängbråk och skottlossningar kom igår två kvinnliga poliser till området för att stoppa några som sköt raketer. Det eskalerade och slutade med en kvinnlig polis som är knivhuggen i sidan och en som blir träffad av en hoppspark i magen. Den knivhuggne hade som tur var skyddsväst på sig men blev ändå skadad.
Vad hade hänt om den kvinnliga polisen som fick en hoppspark var gravid?
bt.se

Jag blir så trött när jag ser sådana här artiklar.
Ja, jag är skeptiskt. Förlåt. Jag har svårt att se två kvinnliga poliser få respekt i vissa områden av Sverige. Jag hade som kvinna inte velat arbeta med en annan kvinna för att besöka områden som är kända för sina bråk. Områden som många gånger har en väldigt förlegad syn på kvinnor och en förkastlig syn på de människor vi har i Sverige som ska skydda oss från de som inte följer lagen.

Detta är ett problem som garanterat inte bara finns inom polisen utan även andra yrkeskategorier i samma genre; ambulans, brandkår och räddningstjänst.
Hur har det kunnat bli såhär?

Visst, det fanns ett visst förakt mot exempelvis polisen när jag var yngre. De som skulle få för sig att kasta sten på deras bilar, anfalla dem, knivskära dem eller sparka på dem var dock, garanterat, färre då än nu. Har ungdomar i Sverige fått ett sådant förakt mot människorna som ska skydda oss?

Jag hade aldrig velat bli polis idag. Som en i grunden rätt tanig tjej hade jag aldrig velat möta en mobb av människor som avskyr mig på grund av mitt kön, mitt yrke eller mitt utseende.
I den situationen finns det inga argument som hjälper och när det inte bara är tankar utan blir till handling finns det inte mycket man kan skydda sig med.

Artikeln berättar att två kvinnliga poliser blev anfallna av ett helt gäng killar.
Vem är beredd att göra ett yrkesval som riskerar att du aldrig får komma hem till din familj igen?
För mig finns inte det valet.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/polis-knivskuren-i-boras-attackerades-av-gang