måndag 20 januari 2020

Dags att stänga bidragskranarna.

Jag har en dröm om att barn, oavsett vart de är födda, vilket kön de har eller vilka deras föräldrar är, ska få gå i skolan. Skolan och den kunskap det ger är nämligen den enda vägen ut ur fattigdom.
Tyvärr är det så att det finns en hel generation som kommer gå förlorad men det kommer vara det pris som krävs för en bättre framtid.
Barn måste gå i skolan.
svt.se

Angola.
Ett vackert och väldigt rikt land men som av Sverige fått åtskilliga miljoner i bidrag.
Svenska skattebetalare har skänkt bidrag för att barn ska få gå i skolan och till mängder med projekt. Hade detta fungerat hade jag aldrig kommenterat det.
Bekymret är att det inte gör det.
Det finns nämligen mängder av människor som utnyttjar systemet och här är nu en artikel om en av dem. Angolas expresidents dotter. Hon är idag god för ungefär tjugo miljarder svenska kronor.
Kan någon gissa vart pengarna kommer ifrån?
Bistånd är bra att ha som en grund..
Tilläggas bör att hon själv inte anser att hon har gjort något fel utan att det är motståndarna som för en häxjakt mot henne. Min uppfattning är dock att det är människor som henne, som gör att bidragskranarna ska stoppas.

Angola är visserligen i utfasningstillståndet för det svenska biståndet men det spelar för mig ingen roll. Samma bekymmer finns på en mängd olika platser och garanterat på vartenda ett som får bistånd. Ungefär trettio miljarder om året delar vårt land ut.
Då tänker jag som såhär:
Stäng all form av bistånd från Sverige.
Inför istället ett krav på upphandlingar som gör att det företag vi handlar med i ett annat land, är tvingade att ge sina arbetares barn skolgång.
Produkterna kommer bli lite dyrare men det måste upp i trettio miljarder innan det är uppe i kostnaden för bistånden. Detta hade på sikt gett alla barn skolgång.
I skolan får man kunskap och därmed kan förändringarna ske.
Därmed kan dessa barn få en framtid.

För dem som nu är så hippa i miljön så borde detta vara en bra idé.
Den dag dessa barn inte längre behöver arbeta i fabrik, prostituera sig eller leta mat för dagen, kan de nämligen själv förstå vikten av att inte slänga plast i naturen.
De kan själv se hur de ska rädda sitt land.
Vi kan nämligen sitta här på våra höga hästar och påstå att det ska vara på ett sätt, men om du inte befinner dig där så blir det svårt att förstå.

Jag har försökt att få igenom detta i Blekinge för många år sedan men ingen tyckte det var bra. Ingen annan hade ju det så. Enligt mig kan vi vara först. Vi kan vara det land som sätter detta krav för enligt mig hade det gått exakt i linje med Barnkonventionen som nu är lag.
För mig spelar det ingen roll vilket land barnet är fött i.
Skolgången är det viktigaste som finns för kunskap är makt:
Nam et ipsa scienta potestas est.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/presidentprinsessan-sa-blev-hon-afrikas-rikaste-kvinna
https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_l%C3%A4nder_som_f%C3%A5r_direkt_svenskt_statligt_bist%C3%A5nd
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/diamantfiaskot-kostade-angola-miljarder