fredag 10 januari 2020

Ja ä inte bitter..

.. men någonstans kan jag inte låta bli att jämföra.
Om denne socialdemokratiska, utlandsfödda, brottsmisstänkta MAN hade tagit en skämtbild.
Hade SVT publicerat hans ansikte då?

Det gäller att sila mygg och svälja elefanter.
När jag hade publicerat bilden var det någon professor från Lund som berättade att kvinnor alltid drabbades hårdare än män då det fanns något inbyggt stereotypiskt tänk om att kvinnor inte fick vara på ett speciellt sätt. Ingen kan blunda för att det är ett faktum.
Sist fick jag, bara jag, pryda tidningens sida när man summerade året som gått.
svt.se

Denne socialdemokratiska man har smugglat människor, tjänat pengar på det och skrutit. Han begår alltså ett brott, vilket måste vara betydligt värre än ett skämt, men han besparas uppmärksamheten av SVT. Skvallerpressen beter sig åtminstone likadant med alla. Nästan.
Hans bild finns inte med.
Hans namn skrivs inte ut.
Det är ett under att det står vilket brott han misstänks för och det faktum att han har varit socialdemokrat.
Varför gör statlig media skillnad på detta?

Kontentan bör ju då vara att om jag istället för att skämta om något, hade smugglat människor genom Europa och tagit betalt för det, då hade jag sluppit publicitet.
När jag såg att det söktes bilder över året som har gått, att man skulle skicka in den bästa bild man tagit under 2019, så kliade det i fingrarna.
Jag kunde skickat in bilden igen för att sedan skriva några väl valda ord men jag inser att den humorbefriade vänsterklossen i samhället inte hade förstått det denna gången heller.
Det är mycket intressant.
En liten skara förståsigpåare som anser sig vara bättre än alla andra dömer väldigt hårt trots att de inte har rent mjöl i påsen. Jag hade inte precis varit stolt om det enda jag lyckades med var att samla ihop utlandsfödda pojkar för att vara kontaktperson åt dem.
Enbart för pengarna för egentligen bryr man sig inte.
Eller prata om miljön men köra en gammal skrotbil själv.
Jag kallar det dubbelmoral.
Jag må ha dålig humor men jag har alltid haft det och kommer alltid att ha det.

Jag anser inte att någon ska hängas ut i media innan de är dömda men om man ska tvingas så hade jag ju hellre hängt ut människosmugglaren som skryter inför kamerorna över allt han har gjort och hur lätt det är.
Smaklöshet är svårt att hänga någon för men begå ett brott, då göms du och slipper utsätta din familj för ett drev. Nästa gång jag tänker trampa någon på tårna så ska jag smuggla människor istället.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/misstankt-manniskosmugglare-fran-smaland-anhallen