måndag 27 januari 2020

Tänk vad skönt!

Det var en Bandidosmedlem som detonerade en sprängladdning på Östermalm.
Vilken tur!
Annars hade ju inte media kunnat skriva om det..
De negativa säger nu att jag skyddar mc-gängen vilket jag med en gång kan skriva att jag inte gör. För mig är det dock så, att det inte spelar någon roll vem som spränger en bomb, sätter en kniv i någon eller våldtar. Religion, hudfärg, ålder eller kön är oviktigt.
Viktigt blir det dock att notera när media väljer att göra skillnad på en sprängning och en sprängning.
Någon har sprängt en lokal.
Det spelar mig ingen roll vem det är men faktum visar att media gör en affär av det då det är en man som återfinns i mc-världen.
Varför gör media inte likadant när det gäller våldsbrott?
svt.se

Hedersvåldet diskuteras flitigt nu.
Och det är just det.
Det diskuteras.
Inget annat görs.
Fadime och Pela har blivit fina symboler för något hemskt, men alla bara pratar.
Det är nämligen så att om det är en utlandsfödd man med religionen som levnadstecken, då skyddas du av media för att de inte vill vara rasister.
Det är lättare att hänga ut en svenskfödd man som är med i ett mc-gäng.

Någonstans måste samtliga inse att man är en del av problemet och samtidigt en del av lösningen. Det går inte att skriva ner en grupp men skydda någon annan.
Om man vill att människor utifrån ska bry sig om vad som händer så måste man tala klarspråk. Som det ser ut idag, enligt mig, så väljer media nämligen aktivt att göra skillnad på vem som begår ett brott. Det går att räkna ut om personen ifråga är utlandsfödd för då saknas nämligen signalementet.
I detta ska dock Efterlyst hedras för på sin instagram lägger de ut bilder på de misstänkta.
Hur ska du hitta den som begår brottet om du inte får veta hur personen ifråga ser ut!?

För ett par år sedan gick ett signalement ut på en man som försökt ta med sig ett barn. Det var en man (Wow liksom) och han hade en röd keps och en blå jacka.
Han försvann på en cykel.
Det finns inte en chans i världen att de skulle få tag i honom.
Viljan finns inte ens där. Signalementet gjorde direkt att det kom upp förutfattade meningar och misstankarna bekräftas väldigt snabbt i sociala medier och på internet.

Som liten pyntades varje stolpe på Alicantes flygplats med bilder på dömda pedofiler. De var dömda så de hade inget att säga till om och det fanns inte en chans att landet skulle skydda dem. På stolparna jämte hängde bilderna på alla de barn som hade försvunnit.
Det knyter sig fortfarande i magen när jag tänker på det.

Sverige ska inte skydda dömda kriminella.
Sverige ska skydda alla andra.

Oavsett vem som bombar, skjuter eller våldtar så ska deras bilder ut i statlig television i samma sekund som de blir dömda. Det ska inte finnas någon form av tvivel kring att det är de skötsamma medborgarna som ska sättas i centrum.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-begars-haktad-for-explosion-pa-ostermalm