tisdag 14 januari 2020

Vi har ett liiiitet problem..

Det fanns en gång en liten fågel som kvittrade att alla inte bara kunde få bli medborgare i landet Sverige. Att vi var tvungna att ha någon form av test. Inte bara i vårt vackra kvitter utan även i normala kunskaper som bör kännas till.
Uppståndelsen blev stor över hur hemsk jag var.
Fruktansvärda rasistiska människa som trodde att människor inte var de som de utgav sig för att vara. Som påstod att det skulle vara exklusivt att få bli medborgare.
svt.se

Det tog några år sedan svängde det.
Till och med moderaterna själv som jagade mig när jag sa detta, kom några år efter på att det nog hade varit bra. Nu ser vi kontentan av det funnits en rad partier i Sveriges riksdag som inte har lyssnat. Som ansett att de i stan där uppe visste lite bättre än alla andra.
Som avpolletterade politiker som sade emot den lilla elitgruppen av tyckare.

Tre personer.
Trettioåtta identiteter.
38.
Nästan tretton identiteter per person.
Känns det bra nu?
Uppenbarligen hade den lilla fågeln rätt.
Det fanns de som inte menade allvar med att de skulle komma till Sverige och sköta sig.
Varför i hela världen har man tretton identiteter?

Jag har svårt att se att det handlar om att komma runt vårt bröllopstänk. Att man vill gifta sig med flera. Jag tror inte heller att bidragsfusk är den huvudsakliga tanken. Jag tror dock att stöld och brott i olika länder och turnéer där man beter sig illa är det. Tar en identitet slut kan man ju bara gå på nästa. Tänk då tanken att denne person faktiskt kan lägga en röst för varje identitet.
Sverige som alltid har räknats till ett rätt bra land.
Tänk att kunna lägga tretton röster istället för en.
En person gör ingen stor skillnad, men det gör flera.
De skulle kunna förändra ett valresultat.
Jag tror inte det heller är huvudsyftet men tänk tanken..

Det mest logiska vi kan göra i Sverige är att börja genomföra mätningar igen. I hundra år genomfördes biometriska mätningar ungefär vart tionde år och det borde införas igen. Genom ett fingeravtryck eller, enligt mig det absolut bästa då det borde samköras med brottsregistret - DNAtest, så skulle alla i landet kollas. Finns du sedan inte med i en sådan mätning så ska du inte kunna få ut någon form av bidrag. Inget.

Sverige är förslappat under partier som bryr sig mer om makten än om sakfrågor och framtidstänk. Det är dags att se över och förändra det som inte fungerar.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tre-personer-38-identiteter-ett-stort-samhallsproblem