måndag 31 december 2012

Nu saktar jag ner

Jag tänkte här, då det är årets sista dag, meddela att jag kommer sakta ner tempot med denna blogg. Jag har haft som mål, och lyckats, att under ett års tid ha minst två inlägg varje dag.
Jag vill att alla ska se precis vem jag är och vad jag tycker i olika frågor.
Detta har dock tagit väldigt mycket tid och jag känner just nu att jag inte längre orkar med det.
Jag kommer inte lägga ner bloggen utan helt enkelt satsa på att år 2013 ha ett inlägg om dagen istället för två. Detta kommer halvera den tid jag behöver lägga här och då jag har två andra bloggar som också tar sin lilla tid behöver jag denna paus.
 
2012 har präntat en sak väldigt tydligt i mitt huvud och det är Piratens berömda ord som jag ständigt upprepar och tjatar om:
"Du kan inte säga stoppnål utan att någon enögd jävel tar åt sig".
Tro alltid det värsta och försök förstå att många väljer att läsa bibeln som djävulen.
 
Jag ser alltid det goda i alla och vad som skrivs. Jag försöker åtminstone. Jag vill inte döma någon ohörd. Jag ser det inte som min uppgift att leka svenssonpolis eller tycka illa om människor jag inte känner. Jag tänker inte leta fel i vad männsikor gör eller tycker. Det är upp till dem. De jag inte tycker om har i mina ögon väl förtjänt det genom att behandla mig, min familj eller någon nära illa på något sätt. Jag kan omöjligt avsky eller hata någon för vad de tycker, partibeteckning, hur de ser ut, vilken religion de har, vilket yrke de har, var de bor och så vidare.
Det är för mig helt ovidkommande.
ALLA människor är lika mycket värda i mina ögon.
Jag bygger mina tankar om någon på mina egna erfarenheter av personen och hur de har behandlat mig. Jag har dock inbyggda spärrar mot människor som sätter sig på höga hästar och tror att de är bättre än andra. Jag skulle aldrig få för mig att sänka mig till den nivå många andra gör.
Jag kommer alltid säga vad jag tycker och sedan stå för det.
Självklart är jag inte ofelbar och jag kan ändra åsikt.
Jag tycker inte likadant i alla frågor nu som jag gjorde för tio år sedan. Jag har fått andra erfarenheter och andra infallsvinklar på det som jag var säker på att jag kunde gå i döden för, för några år sedan.
 
Jag hoppas alla har haft ett bra 2012 och önskar er alla ett
 
GOTT NYTT 2013!