fredag 17 maj 2013

Antisemitismen i Malmö

Ett ämne som alltför sällan tas upp i tidningarna. I dagens DN finns dock en längre artikel med. Citaten nedan är från artikeln.
Det är återigen ämnet om alla människors lika värde som ska upp till ytan.
Judarna flyr Malmö. De vågar inte bo kvar och flyttar. Anledningen är att de inte längre kan röra sig fritt utan att bli påhoppade. Artikeln är väl värd att läsa.
Varför är det så tyst om detta?

Var ska gränsen gå?
Spelar det verkligen någon roll vilken tro någon tillhör?
Vad har hänt med "Sköt dig själv och skit i andra"?
När det har jagats så mycket att alla judar har flytt Malmö, vilka står på tur då?
De som är överviktiga?
Med glasögon?
Något speciellt utseende?
Tro?
Politisk inriktning?

I artikeln står det: "-Har man inga judiska symboler på sig, så har man inga problem." Det är en man som heter Kaj Gellberg som säger detta och han är själv jude som jag förstår det.
Denna mening är skrämmande.
Byt ut orden "judiska symboler" mot "inte urringning" eller "kort kjol" och säg vad ni tycker då?
Alla har rätt att klä sig som man vill och jag tycker det är fruktansvärt att detta är Sverige.

varldenshistoria.se
Varför skulle inte judarna få vara här? Vad har de gjort någon?
Mig veterligen kan jag inte minnas en enda artikel om en jude som jagat någon annan, skrikit åt dem eller hotat dem. Artikeln tar upp att det ofta kopplas ihop med att de kommer från Israel.
Det går myter om vad judar gör med palestinska barns blod.
Är dessa människor medvetna om att vi lever i Sverige 2013?
Artikeln berättar om en lärare som elever vägrar ha för att hon är jude.
Elevens föräldrar förbjuder det.
Hallå?
Skulle hon vara mindre bra som lärare för att hon är jude?

Judarna har i mina ögon fått stå ut med tillräckligt med trakasserier genom åren och ska få sin fristad. Hatet mot dem har funnits genom alla tider och fick med all sannolikhet fart med att Israel utlystes till fri stat 1948. Palestina har aldrig tolererat detta och det krigas konstant.
Svensk media är en stor del i att visa vilken sida som är "rätt" i Sverige.
Säger man något positivt om Israel här ska man helst göra det tyst för att inte reta upp det andra "lägret". Detta är pinsamt!
I grund och botten är vi alla människor och vi har alla rätt att tro på vilken gud vi själv vill utan att behöva stå till svars för det. Vi har religionsfrihet i Sverige och vi kanske behöver bli bättre på att upplysa om det då många inte verkar ha förstått det.

Säger någon antisemitism, judehat, till mig tänker jag på en bomberjacka, rakad skalle och kängor. Nynazister. Jag minns vilka som hade detta för sig när jag var yngre men de har alla vuxit ifrån det. Enligt artikeln är det dock inte dessa som är ett problem.
"I Malmö är det ofta unga män med familjebakgrund i Mellanöstern som står för trakasserierna mot judar". Gör detta då någon skillnad för svensk media?
Hade det varit lättare att kritisera detta om det var skinnskallar som stod för hatet?
Med tanke på Uppdrag Granskning i onsdags kan det vara så att ingen vågar säga någonting.
Hatet mot judarna är där likväl.
Varför händer det då ingenting?

Jag har fått lära mig att när någonting inte fungerar på en arbetsplats/grupp/förening/etc är det ett ledningsproblem. Detta rör Malmö. Alltså är det ledningen i Malmö kommun som ska ta tag i detta och med tanke på den förre ledarens tyckande är det kanske inte så konstigt att det ser ut som det gör. Jag tror att sådant här måste stoppas så snabbt och effektivt som när det sker mobbning på andra ställen för det är exakt det som händer här. Av vuxna människor och det är hemskt att alla andra står tysta bredvid med sänkt huvud och låtsas som om de inte ser det.
Känner någon igen det?
Historien upprepar sig.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/malmos-judiska-liv-tynar-bort