måndag 6 maj 2013

Då var hon här!

Självklart sötast i hela världen, smartast, vackrast, förmodligen en kommande statsminister, rockstjärna, musiker och helt klart ett geni. Nej, hon blir nog som alla andra. Jag tänker likadant som tidigare. Hon är varken sämre eller bättre än någon annan och kommer inte heller bli fostrad att tro det.

46 cm lång och 2665 gram tung. Ingen stor klump men vår. Efter många om och men är hon nu här och kom mitt i diskussionen om EU jag ville se på SVT Forum. Bråttom hade hon och slog rekord ut, helt klart samma vinnarskalle som oss. Det tog nästan fem år men det var det helt klart värt och oavsett vad hon hittar på i framtiden är hon vår. Namnet har diskuterats fram och tillbaka länge och vi har inte alltid varit riktigt överens men nu är vi det och det blev Eden Bim Eir Pilthammar.

"Jag kan inte ens gå, utan din luft i mina lungor.
Jag kan inte ens stå när du inte ser på och genomskinlig grå blir jag, utan dina andetag".

Jag har aldrig förstått varför någon har mer än ett namn då jag inte ser meningen med det men då Lilleman har tre namn ska hon också ha det. Det ska vara lika mellan dem. Vanliga namn har aldrig varit aktuellt då jag inte vill att hon ska få heta sitt namn med första bokstaven i efternamnet hela livet. Det finns redan så många som har det så.

Eden kommer från hebreiskan, bygger på Edens lustgård och kommer från kristendomen/judendomen. Bim kommer från indonesien och som jag tolkar det från hinduismen där det var en gud. Eir kommer från fornnordiskan och var en gudinna inom den nordiska mytologin och asatron.
Betydelsen är egentligen inte så viktig utan det är ursprunget som har större mening för oss. Vi har diskuterat att det ska vara namn från olika religioner och sedan att det gamla från Sverige är viktigt. Med tanke på att främst svensk historia och sedan religion är bland det roligaste jag vet kändes det viktigt att ha något namn från fornnordiskan.

Då vi inte anser att barn får ett val till att bli publicerade eller inte kommer det inte läggas upp några bilder på henne. Det finns inga på Lilleman. I den tidsålder vi lever har de förmodligen facebook, eller något liknande, om tio år och får då själv bestämma om de vill ha bilder på internet. Vi kommer inte lägga upp några. Med tanke på mitt politiska engagemang vill jag inte heller på något sätt utsätta dem för något obehag då det tyvärr finns många som inte skiljer på mig och min familj. Mina politiska tankar är mina och inte deras.

Den som vill se Bim är välkommen hem till oss tidigast nästa vecka men vi vill inte ha några bilder på internet! Tänk även på att hon har allt hon kan tänkas behöva och inte kräver någonting. Lilleman däremot kan behöva något litet som grattis till att han blivit storebror!

https://www.youtube.com/watch?v=tldhkGMysQ0