onsdag 29 maj 2013

Välkommen moderna värld!

Steriliseringskravet vid könsbyte förvinner i sommar. Äntligen.
Jag kan vara konservativ i en hel del frågor men att inte ta bort detta hade varit stenåldern för mig.

Det jag alltid har värnat högst är främst att barn ska få det bra och deras rättigheter.
Därefter familjen.
Då vi nu lever på 2000-talet är detta ett steg i helt rätt riktning som jag ser det.
Inte för att det är ett nytt årtusende utan för att familjen inte ser ut som den gjort tidigare.
Den familj många så gärna pratar om som kärnfamiljen finns inte kvar på samma sätt som förr.
Vad man tycker om det kan man ha splittrade åsikter om.
Att vara biologisk förälder behöver inte vara det bästa och det finns så många andra i ett barns omgivning som kan spela en stor roll. Föräldrar är föräldrar, ja, men att det är en man och en kvinna behöver inte vara den avgörande pusselbiten för att barnet ska må bra.

För ett par år sedan såg jag ett program som tog upp om hur det var att leva som ung nu och för hundra år sedan. Som jag minns det var snittet för vad en person träffade på en livstid då cirka tvåhundra personer. Det är vad en person i Göteborg träffar om dagen om de är ute. Att det inte ser ut likadant är då lätt att se. För hundra år sedan träffade du aldrig någon som fick dig att tvivla på hur du levde utan de fick helt enkelt finna sig i det. Betedde den andre parten sig illa, främst mannen som då var familjeförsörjaren, hade den andre ingen möjlighet att lämna.
I dag skiljer sig människor för vi är så gott som jämställda och alla klarar sig själv.
När man träffar så många människor varje dag och dessutom har internet är det inte så konstigt att man inte lever med samma person i en livstid. Sannolikheten att du träffar helt rätt första gången är liten. Sedan mina tonår vet jag två par som fortfarande är ihop. Det ena paret var frireligiösa och de andra fann nog helt enkelt varandra. Väldigt fint och fantastiskt men ovanligt.

En familj ser inte likadan ut idag. Det finns ofta mer än en pappa, mamma, syskon.. Barnen är vana vid att familjerna är uppdelade men jag ser det som att det är en vuxensak. Så länge de vuxna beter sig vettigt och som folk behöver det inte bli något större lidande för barnen. Jag tror barnen lider mer om de vuxna bråkar och beter sig illa. Även tysta bråk. Barn är så mycket smartare än vad många tror och de som jobbar inom skolväsendet får höra många sanningar från dem. Det är ytterst få saker som är hemliga när de börjar prata.

Familjen 2013 ser inte ut som 1913. Barn är inte riktigt likadana och är vana vid andra saker.

sourze,se
Jag ser det som fantastiskt att de som nu känner att de är födda i fel kropp ändå kan få möjligheten att få biologiska barn. En man som blir en kvinna kan frysa sin sperma och en kvinna som blir en man kan behålla sin livmoder och allt dit tillhörande för att sedan bli gravid som man.
Konstigt, ja, men vilken lättnad för dessa människor. Barnen som föds kommer inte lida av det utan det som kan förstöra är samhällets attityd. Jag är helt övertygad om att den kommer ändras.
Jag tycker inte att staten eller regler ska inskränka på något så personligt.

Det finns många som måste ha ett biologiskt barn för att föra sina gener vidare. Jag har aldrig brytt mig men de som nu gör det kan få sin dröm om biologiska barn uppfyllda även om det är så att de lever i fel kropp.

Jag tycker detta är ett stort kliv i rätt riktning. Alla de som vill ha barn och de som gör sig så mycket besvär för att skaffa dem kommer garanterat bli bra föräldrar.

http://rod.se/steriliseringskravet-tas-bort-i-sommar