tisdag 21 maj 2013

Ett hot mot demokratin

Tjatig som jag är så trycker jag för att det där som kallas demokrati och yttrandefrihet är det viktigaste vi har i vårt land. Det är primärt. Inget annat är viktigare för att ett land ska fungera.
Allt annat är underordnat.

Att vara förtroendevald/politiker är något av det finaste som finns. Det betyder att människor har röstat på just dig för att du ska föra fram deras åsikt. De litar på dig.

peterularsson.se
Oavsett vilket parti du då sitter för eller vilka åsikter du har. Det spelar ingen roll. Människor litar på dig och vill att du ska representera dem. Det absolut värsta våld som finns är därför i mina ögon det mot de som är förtroendevalda. Det är ett hot mot demokratin.
Om man inte har samma åsikter löser man inte det med våld. De som nu misshandlat och trakasserat denna ordförande. Vad tror de att de har vunnit på detta?
Ok att de lyckades att få honom att avgå men vad speglar det i vårt samhälle? Det är fruktansvärt.
Vem ska bestämma gränsen över vem som får engagera sig var?
Är det ok att misshandla någon för att de är aktiva i ett parti, oavsett vilket parti? Är det ok att göra sådana övertramp på demokratin? Nästa gång är det kanske ok att misshandla den som jobbar på fel ställe, har "fel" religion (finns ingen felaktig religion då det är upp till var och en) eller fel hårfärg?

Det människor som beter sig såhär mot andra människor inte ser är att det är upp till var och en att bli politiskt aktiv. Alla i Sverige kan engagera sig. De som gör det väljer kanske detta framför en sport eller diverse kultursaker. De har gjort ett val att verka för förändring av det de tycker är fel.

Hur man än gör som förtroendevald trampar man någon på tårna. Det ingår i jobbet. Alla kan inte alltid bli nöjda men man kan alltid göra sitt bästa. Jag har med blivit hotad. Aldrig utsatt för något men hotad att bli det. Det är allt annat än en bra känsla och det får inte gå till så. Jag förstår att männsikor slutar när det helt plötsligt inte bara är de själv som blir utsatta utan även deras familj. De som har barn kan känna rädslan. Det är så fruktansvärt fel i ett land med yttrandefrihet och demokrati.

När människor inte längre vågar engagera sig av rädsla för vad de själv, deras vänner och familj ska få utså är något riktigt fel. Det är inte det Sverige jag vill leva i.

http://www.expressen.se/kvp/sd-ordforande-avgar-efter-hot-och-vald/