torsdag 9 maj 2013

Är det värre att misshandla ett djur än en människa?

Tro mig när jag säger att jag älskar allt levande. Djur som människa.
Jag har knappt hjärta att slå ihjäl mindre kryp och skulle absolut inte kunna döda ett större djur.

vargfakta.se
Det är inte det jag ska skriva om nu för djurplågeri är fruktansvärt ur alla synpunkter. Jag har till och med problem med den jakt som är ok. Jag inser att det måste finnas i en viss mån men jag kommer aldrig stå för den på något sätt. Jag kommer aldrig ställa mig med ett gevär och döda något levande.
Jag minns hur de jag lekte med när jag var liten drog väck benen på lockar och harkrankar för att de såg så roliga ut när de försökte ta sig fram på de ben som var kvar.
Jag tyckte det var hemskt då och gör fortfarande.

Att slå ihjäl en varg är inte friskt. Det krävs garanterat mycket kraft och jag förstår inte hur någon klarar det. Det jag tycker är märkligt är att det ger ett straff på ett år och nio månader för den som gjort det. Jag upplever straffet som ok även om åklagaren vill höja det. Det är inga problem för mig.
Problemet kommer när jag sätter det i propotion till vad straffet är för att slå ihjäl en annan människa.
Tittar vi på Kortedalamisshandeln som jag brukar dra upp är straffet väldigt högt.
Eller rättare sagt, tvärtom. De dödade honom visserligen inte men förstörde hans liv.
140 timmars samhällstjänst för att förstöra någons liv ställt mot ett år och nio månader för att döda en varg? Jag tycker inte det är rätt att döda någon eller något men om det nu ska bedömas är det värre att döda någon än något. Ett människoliv är mer värt än ett djurs oavsett om djur många gånger känns som den bästa vännen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16714969.ab