torsdag 20 juni 2013

Det där med föräldraansvar..

Först gruppvåldtagen och sedan trakasserad av de jämnåriga. Jag läser denna artikel och förundras över vilken syn många människor har på varandra. En flicka som endast är femton år blir gruppvåldtagen av sex pojkar, som nu alla är dömda, och får stå ut med hot från de jämnåriga. En fjortonårig flicka hotar henne med stryk om hon inte tar tillbaka anklagelserna.
Hon får inget straff då hon är minderårig.

Hur kan någon någonstans tro att någon vill bli gruppvåldtagen?
Flickan som hotade henne påstod att hon varit med på det.
I vilken värld lever de?

När jag läser detta är min första tanke just detta med föräldraansvar. Flickan har suttir på nätet och gjort detta. Hon är fjorton. Hur kan föräldrarna acceptera detta?
Tänker de likadant?
Hade jag gjort så som yngre hade konsekvenserna aldrig kunnat väga upp att jag gjorde det.
Vad är det i dagens samhälle som gör det på något sätt accepterat att bete sig på detta sättet?

blogg.vk.se
Någon blir utsatt för ett brott och ska utöver det faktum att de blivit utsatta sedan hotas och trakasseras av andra.
I mina ögon är det en form av övergrepp i rättssak och att flickan bara är fjorton är inte förmildrande i mina ögon. Jag tror att straffen i Sverige borde bli tuffare när någon
 är yngre. Nu menar jag inte att någon ska låsas in på livstid som fjortonåring men om de hade fått ett straff som hade varit känbart för dem hade de kanske lärt sig läxan med en gång.
I dagens samhälle kan du hitta på brott och oegentligheter mot någon annan om och om igen under många år innan det leder till någon konsekvens alls.
Det är sjukt att det får gå till såhär.

Utöver att artikeln är hemsk måste jag påpeka den grymt dåliga journalistiken i den. Sex pojkar blev alltså dömda. Vilket straff fick de?
Borde inte det vara en av uppgifterna som är med i en artikel som handlar om att de blev dömda?
Gissningsvis fick de knappt kännbara straff och fick de några månader lär de släppas med en gång då de förmodligen suttit häktade innan.
Sverige är fantastiskt.


http://www.dn.se/sthlm/gruppvaldtagen-flicka-hotades-med-stryk/