måndag 10 juni 2013

Lev längre utan kött!

Uppenbarligen går jag emot strömmen. Artikeln säger att vi äter mer kött för vare år. Jag äter mindre och mindre kött för varje år som går. Jag har levt som vegan ett tag och har under de sista åren förmodligen ätit något kilo kött om året. Med kött menar jag ko och gris. Lamm skulle jag aldrig äta ändå. Jag äter kyckling eller fisk om det skulle finnas annars inget kött alls och det är inget jag lider av. Jag har inga moraliska aspekter på vad man äter men jag tycker inte att det är gott.
Jag har aldrig tyckt att det varit gott och har minnen från det att jag var yngre och barn att jag inte ville äta det. Jag har heller aldrig blivit tvingad utan har fått välja själv.

ica.se

Jag lever på grönsaker och frukt. Jag väljer att ha det så och trivs med det. Resten av familjen behöver inte leva med det för det är deras val och utöver det vill jag att barnen ska testa allt och en vacker dag bilda sig en egen uppfattning.

Jag har dock väldiga problem med dem som påstår att de är något. Jag behöver inte vara i ett fack. Jag är inte vegetarian, eller rättare sagt skulle jag vara en demivegetarian, och skulle inte påstå att jag är det. Jag väljer bara bort kött och äter annat för att kompensera upp för detta.

Att försöka tvinga någon till detta tror jag inte fungerar och jag tror inte upplysning om att det är farligt heller hjälper. Alla vet att det är farligt att röka eller vara för fet men det hjälper inte. Hur man ska få någon att sluta äta så mycket kött tror jag är ytterst svårt men det är upp till var och en. Uppenbarligen lever man längre genom att inte äta så mycket kött.
Frågan är då för dem som äter kött om det är värt det.
Deras prioritering kanske är att äta det och istället dö tidigare. Kvalité i deras ögon!?
Det är upp till var och en.
Hade det bara gällt hur mycket kött man äter hade jag blivit gammal.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16925736.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16923814.ab
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vegetarianism