onsdag 12 juni 2013

Tryggt att lämna barnen i skolan?

Förvåningen är tyvärr inte stor. Sexualbrottslingar jobbar kvar i skolan trots att de är dömda för brott kopplade till just barn. Detta är Sverige i ett nötskal enligt mig.

bbc.co.uk
Självklart är det så att när du har avtjänat ditt straff så är du en fri man och ska få göra vad du vill igen men.. Det måste finnas vissa gränser.
Det är där jag ser ett av problemen.
Sveriges straff är alldeles för låga och hela vårt samhälle bygger på någon snedvriden tanke om att det på något sätt är synd om förövaren.
Av alla brott som begås finns det inga värre än de som barn utsätts för.

Bilden visar Shy Keenan som för mig personifierar allt vad barnpornografibrott innebär. Det hon blev utsatt för får aldrig hända. (Är någon intresserad av vad så heter hennes bok Trasig på svenska).

Som förälder vill jag veta vilka mina barn träffar. I det lilla samhälle jag bor är inte detta något större problem, särskilt inte då jag jobbar inom verksamheten, men att bo i en större stad kan inte vara lätt. Det säger sig själv att om du på något sätt har en dragning till barn så vill du jobba nära dem.
Vi behöver verkligen fler män inom skolverksamheten och sådant här är förödande.
Alla män är inte sådana här men detta kan misstänkliggöra många.
Genom betydligt hårdare straff för dessa brottslingar och på något sätt mer och fler kontroller inom verksamheten ska inte sådana här personer kunna jobba kvar. Så svårt kan det inte vara.
De barn som blir utsatta för något har men i ett helt liv för det.
De som har riktig otur får det dessutom som Shy som ingen trodde på.

Människor som jobbar inom skolan blir på olika sätt förebilder för barnen och ungdomarna. Det går inte att kräva att de ska vara perfekta men de ska visa hur "vanliga" personer är. Männsikor som begår sådana här brott återfaller ofta och då är det högst olämpligt att ha dem inom något arbete där det finns barn.
I mitt Sverige skulle de inte få komma tillbaka till ett jobb runt barn när de har blivit dömda för något relaterat till just barn. Barnet är viktigare än förövaren som verkligen INTE är ett offer.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sexbrottsdomda-jobbar-kvar-pa-skolorna/