söndag 23 juni 2013

Ett steg framåt - Windows 8

I många år har jag varit fruktansvärt bakåtsträvande med mycket. Förändringar var inte bra. Nya saker är inte bra och jag förstod överhuvudtaget inte varför man skulle börja med Windows 95. Word 92 var outstanding. Från första början tyckte jag DOS var helt ok. Varför skulle något förändras när det redan var bra? Jag vägrade in i det sista köpa en iphone och vad skulle jag med en ipad till? Någonstans där förändrades jag och det är några år sedan. Nya saker är jobbigt i början. När man vant sig är det bättre. Jag tror inte jag hade överlevt utan dessa saker idag.

wired.com

I min shoppingmani sista tiden har jag bland annat köpt en ny dator. Det behövdes. Jag stod och funderade på en touchscreen även till denna men kom fram till att det är så nytt att barnsjukdomarna inte är lösta än så det blev en utan. Då jag hört väldigt mycket dåligt om Windows 8 bad jag om att få sjuan istället men fick då veta att inga datorer säljs med det operativsystem längre.
Hmm.. dator ville jag ha.
Efter att ha startat upp och tittat hur det fungerar är jag förundrad.
Japp. Det är helt annorlunda och inte alls likt de andra systemen.
Windows 8 är så simpelt att ett barn skulle kunna sätta sig vid datorn och klara det med en gång. Det är uppbyggt som ipaden och iphonen istället för som det var innan. De som nu klagar på detta måste vara livrädda för att det inte ser ut som tidigare. Jag kan inte se några nackdelar.
Precis allt som har funnits i datorn tidigare finns där men ligger på andra ställen och är nu lättare uppbyggt. Det finns vissa saker som till exempel att sökfältet på internet är lagt under istället för över som jag undrar över men det är en vanesak. Inget jobbigt egentligen.

Vanans makt är helt otroligt stark och när jag kommer hem till mina föräldrar och undrar vad klockan är tittar jag fortfarande, trots att det är minst tio år sedan de flyttade den, på väggen rakt fram.
På ett möte för något år sedan undrade vår jurist om jag inte hade Instagram och jag berättade att jag inte alls orkade lära mig en sak till. Det tog tio minuter sedan hade jag laddat ner appen.
Den dag något slutar förändras finns det inte.
Jag kommer backa bakåt och in i mig själv om jag inte följer utvecklingen.
Trampa nya stigar. Gör nya saker och lär dig något nytt.
Framtiden låter inte vänta på sig så det är lika bra att följa med så bra det går.
Den som funderar på Windows 8; det är inga problem!