torsdag 27 juni 2013

MYZ

Efter många om och men är det nu äntligen gjort. Min fina nya bil står på uppfarten och en sak har jag lärt mig; aldrig någonsin mer en gammal bil för det blir för dyrt.
Min gamla bil hämtades i Tyskland och var felfri de första åren. Inte ens lamporna i den gick sönder men den tog igen det de sista åren. Med tanke på hur länge jag har haft den är det inte konstigt att den inte är på topp längre.

Ny bil och då jag är förtjust i de tyska bilarna är det de jag tittar på. De betyder för mig kvalité och framför allt komfort. Sedan min tidigar ungdom har jag varit väldigt intresserad av bilar och motorsporten är det enda som någonsin fallit mig i smaken. För mig är det viktigt att ut och sladda på en skyddad plats när det blir snö enbart av den anledning att jag tror man blir en bättre förare. Jag tror man blir säkrare på att ta en sladd när den kommer oförberett.

www2.mercedes-benz.se
Mercedes har alltid varit det märke jag tittat på och från början importerades dessa främst för att de skilde så mycket i pris mot Sverige. Det blev mycket bil för pengarna.
Tanken var även denna gång att importera en bil men då jag har bestämt mig för att aldrig mer ha en gammal bil blev det bättre att köpa en i Sverige. Den ska bytas in inom tre år till en ny igen. Den skillnad det blir i priset kvittar sig mot vad jag har lagt på att laga den bil jag har.
Jag tycker inte om kombibilar av någon anledning och det blev därför en halvkombi. Ingen stor bil egentligen men bra tryck i gasen och gott om plats. Utöver det är det en miljöbil så den är skattebefriad.

Att det skulle vara en miljöbil var viktigt. Miljön är viktig för mig och jag anser att varje människa själv ska göra det den kan för att hjälpa till med den. Vi har bara ett jordklot.

Jag skäms nästan för mig själv när jag sitter och är barnsligt överlycklig över att jag inte behöver göra någonting i princip. Bilen kör sig själv. Den sköter lysena, varnar när jag kommer för nära någonting, säger till när jag ska växla (som jag iofs inte följer) och tycker att jag bör ha en paus efter några timmar i bilen. Människor svälter ihjäl i världen och jag är glad för allt lull-lull i en bil.
Jag är kapitalist trots allt hemskt Fred Åkerström tycker om den. Det är kul med saker och jag är förälskad i min nya bil som utöver allt dessutom har min favoritfärg röd!