lördag 15 juni 2013

Världspolisen USA!

Snowden avslöjar nu att USA hackar datorer runt om i världen. Det första jag måste kommentera är att han är en före detta CIA-analytiker... Killen är född den fantastiska året 1983.
Vi är alltså lika gamla men han har redan hunnit med att vara en före detta arbetare för CIA. Väldigt imponerande i mina ögon.

discshop.se

Edward har nu fått fly USA efter avslöjanden om att USA hackar i princip alla andra länders nätverk. Han befinner sig i Hong Kong (stackars människa som ska behöva vara där för länge) och rejäla straff lär vänta på honom om han någonsin återvänder till USA. Han uppger dessutom att han är väldigt rädd och att han aldrig kommer kunna känna sig säker. Det påminner nästan lite om Grishams Pelikanfall.

Jag förstår om det är ett brott att släppa ut information som inte ska komma ut men samtidigt behövs det ibland för att det ska ske förändringar. Risken finns dock att han har offrat sitt eget liv för detta och nu kommer förmodligen det "hemska". Det spelar mig ingen roll alls om de har hackat något som är mitt. Jag har inget att dölja så leta på!
Om vi helt plötsligt skulle få veta vad som hände under Estoniakatastrofen eller samtalen under tsunamin i Thailand för nio (!) år sedan i jul så hade jag inte varit ledsen. Jag tycker inte om överförmynderi och hade gärna haft ett samhälle och en stat där alla fakta fanns tillgänliga. Framtiden får väl utvisa detta men jag tycker inte att de ska jaga Snowden mer. Han är bara det vi alla har lärt oss från barndomen: ärlig.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/snowden-usa-hackar-datorer-globalt_8261208.svd
http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Snowden