onsdag 26 juni 2013

Snuset och EU åter igen!

Sverige och snuset är i Sverige ett stort ämne. I resten av Europa och världen är det en ickefråga. I princip ingen annan bryr sig och därför gick de gamla reglerna igenom utan några större diskussioner. Trots detta var det i alla nyheter och i alla kvällstidningar.
Överskrifterna berättade att smakämnena skulle försvinna.

Helt ärligt tycker jag att tanken är god på det sätt att färre hade börjat om man gjorde snuset mindre "aptitligt". Tobak i alla former är farligt och det vet alla. Det är ingen nyhet.
Jag tycker dock inte att det är upp till EU att bestämma om Sverige ska ha det eller inte.
Det är upp till Sverige.
ehandel.se

För mig innebär detta ett gyllene tillfälle att jämföra med andra saker som tídningarna och svensk media jagat upp. Storleken på olika grönsaker är en. Tar EU hundra beslut varav 99 är viktiga skriver svensk media många gånger upp den sista som är mindre viktigt. Den tjatar de sedan sönder så att till och med jag som ändå är väldigt intresserad av detta tror att det enbart är sådana beslut de tar.

Åter igen, jag är inte oenat positiv till EU men jag ser fler fördelar än nackdelar.

Snuset är ingen stor fråga för mig men jag inser att då väldigt många använder det i Sverige är den viktigt. Det handlar om valfriheten i Sverige att den som vill snusa ska få göra det även om det är farligt. Det är varje enskild individ som själv avgör det.


http://emiliepilthammar.blogspot.se/2012/12/eu-och-sveriges-snus.html
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17002741.ab