söndag 3 november 2013

Hot och våld mot förtroendevalda

Ett av de värsta brott man kan tänka sig är när demokratin hotas. Demokratin är det finaste vi har i vårt land och även om jag inte håller med alla politiskt aktiva, helt uppenbart då vi tillhör olika partier, så har alla sin rätt att aktivt utöva sin egen tro om vad som är bäst för vårt land.

Att en politiskt aktiv person, en förtroendevald, blir överfallen och misshandlad för ett beslut hon tagit är tragiskt. Tycker någon inte om ett beslut någon tagit är det enda de kan göra att ta ett eget beslut om vilket parti de vill tillhöra och försöka förändra beslutet på demokratisk väg.
Vilket parti någon tillhör spelar ingen roll.
resume.se
Alla folkvalda, och även de i partier som inte kommit in i riksdagen, är för mig lika mycket värda. De är demokratiskt valda och det är det viktigaste för mig.

Det finns tyvärr många människor som inte förstår detta och tyvärr är hot inte ovanligt. Att någon blir fysiskt påhoppade är inte lika vanligt men händer med jämna mellanrum.
Jag har fått hot. Betydligt mer än en gång.
Alla som någon gång har stått upp för något som inte glider med strömmen har förmodligen blivit utsatta för någon form av hot. Självklart finns det mycket positiva tankar och tillrop också men tyvärr är det så att de flesta människor aldrig säger de bra sakerna utan mycket hellre framför dåliga och mindre bra saker. Många har problem att skilja på partiet och personen.
Jag är moderat. Ja. Jag är också en egen person. En person som till största delen sympatiserar med moderaternas tankar om hur ett land ska styras även om jag inte alltid håller med dem. Det händer att alla partier i min lilla kommun håller med varandra i frågor som inte partierna på riksnivå känner på samma sätt för då det för oss lokalt är något väldigt viktigt.
Tvärtom händer också och jag har många gånger kritiserat det faktum att många i vårt avlånga land tror att jorden snurrar runt Stockholm när det uppenbart inte är så.

Jag tycker att våld och hot mot någon som utövar något, som vem som helst får engagera sig i, bör få betydligt hårdare straff då de hotar demokratin.
Det värsta som kan hända är att de skrämmer någon till tystnad vilket hade varit fruktansvärt då det är så det fungerar i diktaturer. Jag antar att ytterst få verkligen tycker exakt likadant i Nordkorea.

Du som nu anser att någon gör fel i politiken. Engagera dig själv!
Alla partier vill ha fler medlemmar.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/har-ar-lizas-brev-efter-misshandeln