onsdag 13 november 2013

Valfjäsket fortsätter.

Lokalt igen. Fler lekplatser i Sölvesborgs kommun skriver nu den rödgröna röran i en insändare i tidningen. Jag kan bara tacka och ta emot men jag förstår ärligt talat inte hur det kan fungera nu.

2010 skrev jag en motion om att alla kommuninvånare borde få ha bra lekplatser nära sin bostad. Jag skrev den efter att en tjej med barn där jag bor påpekat att vår lokala lekplats var under all kritik. Jag kunde inte annat än att hålla med henne och skrev om detta.
buxbo.se
Jag begärde att kommunen skulle inventera alla lekplatser samt att de skulle restaurera de som fanns eller bygga så att det fanns en i varje by. Jag fick som svar att de redan hade inventerat alla lekplatser vilket jag tyckte var konstigt enbart med tanke på hur den här ser ut.
Nästa svar var att det förutom att vara för dyrt att fixa mindre lekplatser var omodernt då diskussionerna gick som så att det var bättre med stora lekplatser som familjeparken inne i centrala Sölvesborg. Det var alltså enligt det svar jag fick från de styrande i denna kommun bättre att satsa centralt än ute på landsbygden.

Då kommunen inte ansåg att det fanns pengar att fixa de lekplatser som inte höll måttet, gör man som så att de leksaker som anses uttjänta bara tas bort utan att ersättas.
Jag tyckte det var fel då och gör det fortfarande. Det betyder att om någon ringer in och klagar på någonting så kommer kommunen ut och tar bort det.

Nu, tre år senare, slår de upp att det ska ordnas. Den rödgröna röran ska fixa lekplatser eller näridrottsplatser till barn och unga ute i byarna.
Jag kan egentligen inte annat än tacka och ta emot för även om det var tre år sedan jag motionerade om detta finner jag fortfarande idén bra. De som bor på landet ska också få ta del av de pengar de betalar i skatt och jag anser detta vara bra för kommuninvånarnas barnfamiljer.
En intressant aspekt på det hela är också att kommentarerna jag fick från ledande politiker om motionen var att den var onödig då svar på mina frågor och önskningar kunde fås genom ett enkelt samtal till kommunhuset. De var dessutom hycklande.
Det kanske är så att de ledande skulle vara tacksamma för att vi i opposition uppenbarligen kommer med en del bra motioner ibland. Även om det tar tid för dem att inse det.

Länk till motionen med svar:
http://www.solvesborg.se/8280