torsdag 7 november 2013

Ungdomsarbetslösheten

Jag tror på att man ska införliva hopp till människor och hålla sig till sanningen. Jag tror att media
och människors prat kan ha en hög psykologisk effekt. Ungdomsarbetslösheten är en sådan.
Svensk media rapporterar en bild men experterna säger en annan.
Media säger att Sverige har en ungdomsarbetslöshet på nästan 25% men experterna säger att den ligger runt 7%. Allt handlar om hur man vill se saken och hur man läser statistiken. Självklart väljer de som vill läsa bibeln som den där nere gör, att göra det.
Hur många tycker att en femtonåring som studerar räknas som arbetssökande?

I fjol låg däremot ungdomsarbetslösheten i Europa på nästan 25% och detta upplever jag genom mina vänner som bor i Spanien. Det märks när jag har varit där på semester.
De röda vindarna som dragit i Europa i så många år måste känna sig stolta över sitt resultat men frågar vi någon i den rödgröna röran i Sverige är det förmodligen Moderaterna och Alliansens fel, alltihop i hela Europa, sedan vi hade makten mellan 1991 och 1994.
Det är alltid lättast att skylla på någon annan än att rannsaka sig själv.

Självklart är inte en ungdomsarbetslöshet på 7% bra och vi måste göra något åt det! Arbetslösheten i Blekinge i stort är inte heller bra och det är lika viktigt även om ungdomarna ska komma främst då det är de som sedan ska försörja oss äldre.. även om jag förmodligen inte räknas dit än.
Det måste dock sägas att jämfört med Europa har vi klarat oss bra.
Vi har 5% lägre arbetslöshet än dem!
Säg det till våra ungdomar! Hoppet finns!

Moderaterna har halverat arbetsgivaravgiften för människor under 26 år så att fler kan anställas.
Restaurangmomsen sänktes då många yngre har sina första jobb inom detta arbete.
Utöver det är skatten sänkt så att de flesta, främst låg och medelinkomsttagare, får en månadslön extra. Nu finns både RUT och ROT som skapat många nya jobb i Sverige vilket gynnar alla i samhället. Denna modell tittar andra länder på då den verkligen har fungerat.
Sverige är ett föregångsland i många saker och vi har trots den stora ekonomiska krisen klarat oss förhållandevis bra.

Vi måste vara väldigt klara med att det måste vara en skillnad på att arbeta och vara arbetslös. Om den rödgröna röran hade vunnit förra valet hade det inte funnits någon mening för mig att jobba då jag hade, när bensinkostnad och skattehöjningar räknats in, förlorat pengar på att köra till mitt jobb.
Det är inte rätt.
Självklart ska det gå att överleva på de pengar man får men det måste ändå finnas en morot till att söka ett jobb och sysselsätta sig.

maxgustafson.se
Jag är fullt medveten om att systemet som finns idag inte alltid är rättvist. Jag vet att människor kan hamna mellan stolarna. Var och varannan vecka dyker det dock upp någon som missbrukar och utnyttjat systemet och de som är arga, borde egentligen vara det på dem. De förstör för alla andra och de hade gjort detta oavsett hur mycket de hade fått.

Jag kan inte allt men försöker läsa mig till det. Jag ska, om jag kommer till riksdagen, göra mitt bästa för att sätta mig in i hur vi ska förbättra möjligheterna för både ungdomar och andra personer att få ett jobb då jag tror att ett jobb är ett bra sätt att må bra på.
Då jag kommer sitta för Blekinge kommer jag se till mitt län främst.
Vi har mycket nedläggningar i industrier som har drabbat många hårt, försvaret plockar de i och fisket är nästan utslaget. Här finns mycket att göra!

Jag kan inte lova alla ett jobb eller en snabb förändring.
Jag kan dock lova att jag kommer göra mitt bästa för alla länets invånare, oavsett om de är Moderater eller inte och jag tror att åtminstone en liten del av viljan är att få höra något positivt ibland så imorgon; vakna, tänk positivt och ge det en ny chans!

http://www.moderat.se/debatt/ungdomsarbetsloshet-ett-samhallsgissel-som-maste-motverkas
http://www.moderat.se/debatt/overdrivna-siffror-pa-ungdomsarbetslosheten
http://www.di.se/artiklar/2013/10/31/stiltje-for-arbetslosheten-i-europa/http://www.moderat.se/jobben/unga-pa-arbetsmarknaden