lördag 16 november 2013

Maskeringsförbud!

Sportmänniska är nog det sista någon skulle kalla mig men detta håller jag med om även om det inte är sport i den bemärkelsen. Inför ett maskeringsförbud för de som sitter i publiken på allehanda matcher.

svt.se
Jag är uppväxt med att man ska stå för vad man tycker och att man kan säga till vem som helst om man inte håller med, om man gör det på rätt sätt. Att maskera sig visar för mig att man inte har rent mjöl i påsen och inte vågar stå för sina åsikter. Alternativt att personen i fråga endast är ute för att bråka.

Även om jag inte är något fan av sport över huvud taget så anser jag att de som nu råkar ha det intresset att de vill gå och se matcher ska få göra det ostört. Det är en promille av alla de som lägger sina pengar på att se en idrott som är där för att förstöra och de bör få göra det ostört. Att människor har olika åsikter är helt ok men det är precis det, det är ok att ha olika åsikter och det måste andra människor kunna respektera. Det är upp till var och en hur man ser på något och om dessa maskerade människor tror att de skapar något annat än irritation och problem för idrotten har de fel.

Hade det varit upp till mig hade maskeringsförbudet blivit betydligt större. Jag ser inte varför någon ska maskera sig varken på en idrottsmatch eller en demonstration för att visa sin åsikt. Som det är idag är det ok att maskera sig under en demonstration så länge det inte blir några problem eller så länge din tro kräver det. Om du har en åsikt, en vilja, så pass mycket att du måste visa det för andra bör du vara så ärlig att du kan visa vem du är. Vi lever i en demokrati.
Som jag ser det är det oftast människor som problem med just demokratin som maskerar sig.
Det finns ingen anledning att gömma sitt ansikte om det inte är så att man inte vill bli igenkänd och det betyder att för mig att man ska göra något man inte bör.
Jag ser inga hinder till ett totalt maskeringsstopp både under idrottsevenemang, musikevenemang, demonstrationer och andra tillfällen. Har du en åsikt så stå för den.
Tänker du bara förstöra så var då så ärlig att du åtminstone visar vem du är.

http://www.svd.se/sport/idrotten-vill-ha-maskeringsforbud_8643778.svd
http://www.svd.se/sport/regeringen-skarper-huliganlagen_8678094.svd