torsdag 21 november 2013

Välkommen till vackra Hanöhus i härliga Hällevik!

Bert Karlsson tar som ny arrendator över Hanöhus.

Förra veckan stod det att de som drivit Hanöhus de sista sju åren nu ger upp och i tidningen stod det att de hade provat allt. Hanöhus har en enorm attraktionskraft med vad jag skulle ett av Sveriges bästa lägen. Hur många restaurang och dansställen ligger på stranden, vid en lång sandstrand med den otroliga natur runt sig som detta!?
Förvåningen var stor när de förre arrendatorerna i tidningen sa att de hade gjort allt de kunnat för att hålla igång Hanöhus. Jag tycker inte man ska prata illa om något eller något när de inte är närvarande och kan försvara sig men om jag lägger fram det såhär:
För fyra-fem år sedan gick det utan att problem att gå ner där, äta något och dricka något gott en lördagskväll. Det var disco på terassen varje helg och fullsatt med alla generationer blandade. När de härom sommaren bestämde att det var slut med det var vi många som var förvånade, varför?
Stället har varit helt dött sista åren utan något större och de gånger det faktiskt har varit något har de inte annonserat eller affischerat i någon större omfattning vilket har resulterat i att ingen vetat om det varit något på gång eller inte.

Jag tänker såhär: Varför inte bygga ett tak, möjligt i glas?, över uteplatsen för att inte vädret ska påverka så mycket. Det ligger ändå precis vid havet och är rätt beroende av det sommartid.
Varför inte ha en meny på dagarna så att en barnfamilj kan gå dit och äta?
groupon.se
En pizzaslice/baguette/varm macka, något enklare med en dricka mitt på dagen.
En gång var jag där och åt buffé men tänker inte gå in på varför jag inte gick dit igen.
Det kan faktiskt finnas lite trevligare möbler än de som finns där.
Åtminstone kunde lite trevliga rottingmöbler man kan ligga i en solig dag inte vara fel.
Det behöver absolut inte vara några större investeringar för att det ska bli ett av Sveriges bästa ställen igen. Läget har de gratis och jag skulle utan problem kunna jämföra det med Gessles ställe i Halmstad. Vår kommun är beroende av turismen och detta är en av de saker jag tror lockar, speciellt om det blir lite fart där igen. Potentialen finns.

Tidningarna påstår nu att det ska bli asylboende och det har slagits ut stort. Bert Karlsson säger i tidningen:

Citat: "Fråga: Är detta slutet för ett Hanöhus i nöjets tecken? Svar: Nej, nej! Som sagt har jag inte bestämt vad jag ska göra med Hanöhus än. Men jag har redan börjat diskutera Hanöhus framtid med samarbetspartners i nöjesbranschen. Om jag bestämmer mig för det har jag alternativt"
/Sydöstran.

Hur kan man då tolka detta?
Precis som man vill och självklart väljer media att tolka det till den fördel de tror ger mest läsare. Jag finner ingen som helst mening att kommentera tidningarnas spekulationer om vad som ska hända med Hanöhus. Det är ungefär lika meningsfullt för mig som att diskutera hur jag ska bete mig om någon kanske tänkt tanken på att göra om naturreservatet till ett bostadsområde, Strandvallen till en superarena eller badet till ett nytt Skara sommarland. Så länge inget finns på papper finns det ingen mening att dra igång en diskussion på ämnet.

När jag hörde att Bert Karlsson skulle hyra Hanöhus kände jag att "Ja!", nu kommer vi få ett Hanöhus som under storhetstiden igen. Framtiden får utvisa hur det blir.

För er som inte vet hur det ser ut och aldrig har varit där länkar jag till webbkameran som sitter i hörnan på Hanöhus´ terrass: http://www.webbkameror.se/webbkameror/solvesborg/index.php

www.hanohus.se
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/hemliga-planer-for-hanohus_8740594.svd
http://www.kristianstadsbladet.se/bromolla/article2026613/Bert-Karlssons-hemliga-planer.html