fredag 25 april 2014

Att få tummen ur..

Skjuter du allt till morgondagen?
Gör du som Piraten och bättrar dig till sist?

 "Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972."

Det finns få saker jag tycker så illa om som när man skjuter saker in i det sista. Jag är inte ofelbar och har varit på detta sätt tidigare men skyller mycket på ungdomligt oförstånd. Med tiden har även jag lärt mig att saker och ting blir bara jobbigare ju lä
piratensallskapet.se
ngre på framtiden man skjuter det.

Jag var länge en person som väntade in i det sista med saker som skulle göras. Hade jag prov valde jag att hellre städa toaletterna framför att plugga. Det resulterade visserligen i ett rent hus med mat på bordet men det var bara ett sätt att försöka undvika det ofrånkomliga. Det finns självklart olika personligheter men för mig innebar det en mognadssak. Jag tycker fortfarande att vissa saker är väldigt tråkiga att göra men jag gör dem då mycket handlar om hur man väljer att se på saker.

Jag har bekanta som ständigt skjuter saker på framtiden, som alltid kommer för sent och som aldrig blir stressade över det. För mig är det en omöjlighet. Jag blir totalt sönderstressad, trots att jag aldrig annars känner det, om jag måste gå och vänta på att få något gjort.
Min filosofi har nästan blivit den motsatta.

Saker och ting ska bli gjorda. Punkt. Och innan jag gjort dem tillåter jag inte mig själv att göra någonting annat. Då det aldrig ska drabba barnen görs det då på kvällarna och nätterna. Jag vill ha allting klart i tid och avskyr när det inte blir så av olika anledningar. Förberedelser är för mig a och o.

Jag har en vän, världens goaste vän på alla sätt och vis, som ständigt är ute i vad jag kallar sista minuten och häromåret fick jag ett samtal tidigt på morgonen med frågan om jag kunde köra denne till flygplatsen. Jag sa att jag inte kunde på grund av jobbet men att han säkert kunde få skjuts dit. Problemet då är om flyget går om en och en halv timme och man nästan får räkna med en timme till flygplatsen med morgontrafiken. Jag hade avlidit om det gällt mig själv för ska vi iväg packas och körs det i så god tid att möjligheten att få undan bilen vid en krasch, samtal till taxi och värsta fall buss ska finnas. Resan ska inte missas under några omständigheter och hellre i god tid än för sen.

Läser man igenom tipsen som finns för att komma ifrån sitt dåliga beteende kan jag inte anse att det är något annat än självklarheter. Bättre att lära sig självkontroll kanske?

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/har-du-svart-att-komma-till-skott-snart-kommer-behandling-pa-natet