lördag 12 april 2014

Sydostlänkens betydelse för Blekinge

Jobben är valfrågan. Jobben är det viktigaste vi har för att driva Sverige framåt.
För att jobben ska kunna utökas i mitt kära hemlän behöver vi sydostlänken.

För de som inte vet är sydostlänken den järnväg som fattas mellan Olofström och Karlshamn. Den behövs inte för att människor ska trafikera denna sträcka utan för att Karlshamn är en av Sveriges största hamnar och att Olofström har en stor och betydelsefull industri för Sverige: Volvo.
Sydostlänken börjar egentligen redan i Älmhult där stambanan går och bilden visar det bra.

Vi har alltså stora företag som IKEA och industrier som Volvo som behöver länken ut i Europa för det är just det den är. DÅ Karlshamn är en av våra stora hamnar ner mot resten av Europa skulle sydostlänken inte bara gynna Blekinge, Olofström och Karlshamn som orter utan även hela Sverige. Kommunikationerna hade blivit så pass bra att det hade gått att frakta saker från norra Sverige ner till Europa enbart med hjälp av järnväg.

Med tanke på allt miljötänk som finns idag bör det vara så att en järnväg är att prioritera för som det är idag måste allt lastas om till annan trafik såsom lastbilar. Åkerierna klagar inte men de kunde fortsatt vara ett komplement till den enorma utvidgning detta kunde innebära för oss alla.
För det är ju faktiskt så, att järnvägen fungerar inte bara på ett håll utan två och med tanke på hur öppna gränserna är idag hade det förenklat köp från resten av Europa för många av oss.
Det finns redan idag många som åker till Polen för att köpa allt från byggmaterial till barnvagnar då det är så pass mycket billigare än i Sverige. Framtiden kan inte bli annat än ljusare för de som vill få alternativ.

Jag hoppas och vill, att södra stambanan och kustbanan byggs ihop med det som kallas för Sydostlänken. Det hade varit ett lyft för hela Sverige!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5832613
http://www.trafikverket.se/sydostlanken/
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/trafikverket-stodjer-sydostlanken_8619716.svd