måndag 21 april 2014

Valfrihet är ett gissel!

Ungdomar är för inkompetenta för att välja skola själv. Tror du att du eller dina föräldrar vet bättre än kommunen eller staten? Absolut inte.
Bor du precis vid en skolgräns som gör att dina vänner hamnar i en skola och du i en annan?
Tänk inte på det för socialdemokraterna tänker på ditt bästa och det är helt enkelt så att just DU, av alla på hela jorden, vet inte vad som är bäst för dig.
Det rödare blir rödare.

sr.se
Socialdemokraterna i Skåne, som är landets största distrikt, går nu emot partiet i stort och har klubbat igenom att det fria skolvalet inte är bra. De anser att det har lett till segregation och har resulterat i att skolans resultat blivit sämre.

Inte nog med att vi inte vet vilka socialdemokraterna skulle tänkas regera med, nu vet de inte själv vad de vill. Jag hymlar inte med att jag som person inte alltid tycker som mitt parti Moderaterna i stort men i det allra mesta är jag överens med dem. Det är dessutom mig det gäller och inte ett helt distrikt. Hur ska nu deras partistyrelse göra för att klara detta?
Risken är stor, då Skåne är det största distriktet, att deras vilja kommer att gå igenom.
Det betyder att det drar åt vänster ännu mer och oavsett om Löfven då står och säger att han nu tycker att det fria skolvalet är bra, inte har mycket att säga till om. Ska socialdemokraterna kandke bli två delar nu?

Alliansen och Moderaterna är för det fria valet inom allting. VI tänker inte bara så för skolan utan även inom vården. DU ska ha rätt att välja vart du ska gå eller vända dig, ingen annan. Ingen annan vet vad som är bäst för just dig. Bara du själv.
Hur ska då socialdemokraterna förklara detta?
Miljöpartiet vill att fler ska läsa, trots att alla uppenbart inte vill det, och risken är nu stor att s kommer att stoppa ditt fria val av skola.
Som ungdom ska du alltså tvingas till en viss skola som bestäms efter var du bor för att sedan tvingas läsa länge oavsett om du vill eller inte. Låter precis som någonting som ungdomar ser som positivt.
De vill verkligen bli idiotförklarade.
De vill verkligen veta att de inte klarar allt det där de vill.
De ska hjärntvättas in i det spår några bestämmer är rätt.
Jag tänker tvärtom.
JAG tror på dig som person, elev som förälder, och att du som ungdom är fullt kapabel att ta detta beslut själv. Det finns bara ett sätt att slippa detta brist på alternativ i framtiden.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5837314