torsdag 24 april 2014

Rättigheter, skyldigheter och medias roll.

Välkommen till landet som tidigare var ett stort krigarland. Till landet som ville utöka sin mark och som gärna tog till vapen för detta. Välkommen till landet som växte ifrån detta och bestämde sig för att lägga allt vad krig heter bakom sig. Välkommen till det land som hållit freden högt i väldigt många år. Här bestämmer lagen och den ska man rätta sig efter oavsett vem man är.
Vi har inte längre kvar det som kallas för blodshämnd.
Eller?

Vad som verkar ha varit en familjefejd urartade och nu går präster från de inblandade personernas församlingar hem till släktingarna för att tala om vikten av att inte utkräva hämnd.
carpeleo.se
Inga namn på inblandade finns med i texterna utan enbart det fakta att några är släkt och vilken ålder de har. I de undre artiklarna är det tvärtom.
Anledningen är uppenbar den att de undre artiklarna handlar om nynazister.
Jag vill verkligen betona att jag inte försvarar någon av dessa grupper för i mina ögon ligger nog intelligensen på ungefär samma nivå, utan betonar att det är just media jag ifrågasätter.
Varför kan man visa en bild på någon som utbildar sig till något men inte på de som begår ett brott?
De personer som nu häktats för händelserna i Norrköping skyddas på alla sätt. Ingen ska veta något om vilka de är. Nynazisterna hängs ut. Jag vill se att de alla hängs ut.. så fort de är dömda för ett brott. Inte annars.
Tänk om alla skulle hängas ut för en misstanke?
Det jag vill påvisa här är att media borde vara konsekventa för att inte underbygga makten hos de grupper som vill dela upp samhället. Med alla kort på bordet blir det svårt att hitta på fakta som inte stämmer. Artiklarna nedan är för mig ett bra exempel på medias makt av att behandla liknande nyheter olika.

Blodshämnd är något som försvann för väldigt länge sedan i Sverige. För mig är det självklart att vi ska hjälpa de människor som behöver det men med rättigheter kommer skyldigheter och krav. En/ett av dem borde vara att alla stenåldersmetoder ska lämnas i det förgångna för här begår vi inte blodshämnd. Här gör man en anmälan och lämnar sedan över det till rättssamhället. Det är den enda väg att gå om man inte vill att det ska bli anarki. Vi vill inte att det ska bli laglöst här.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/syrianska-praster-radda-for-blodshamnd
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/inga-nya-gripanden-i-norrkoping
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/familjefejd-orsak-till-skottdrama

http://www.svt.se/nyheter/nazistiska-grupper-mobiliserar
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/nynazist-utbildar-sig-till-bombexpert

http://sv.wikipedia.org/wiki/Blodsh%C3%A4mnd