onsdag 23 april 2014

Stå på dig Vilks!

I Sverige får vi tycka och tänka som vi vill. Vi får rita eller måla vad vi vill också. Vårt land fungerar så och för mig är det helt och hållet det rätta. Det finns inget alternativ för till skillnad från Romson i Miljöpartiet så anser jag att man även ska få ha en blogg anonym om man vill. VI har yttrande och tryckfrihet och det ska vi vara stolta över.

Om jag ritar Gud som en häst, gris eller hund. Det spelar ingen roll. Jag får göra det om jag vill.

aftonbladet.se
Många säger då att man inte ska provocera. Nej, det är klart att sticker man ut så kommer man förmodligen att provocera en hel del med människor men ärligt talat, hur ska något någonsin förändras när alla bara följer strömmen? Vart skulle världen vara om ingen

Vilks må vara provocerande men han förtjänar inte att mördas för att han har ritat några bilder. För mig är det helt oförståeligt att någon över huvud taget kan tänka sig att mörda en annan människa på grund av en ritad bild. Jag kan knappt förstå att man kan hata en annan människa när det finns karma. Min fasta övertygelse är att alla får vad de förtjänar oavsett vad det är.

Vilks har alltid funnits med i mitt liv som Nimis. Nimis är det stora konstverk han byggde under många års tid på Kullaberg i Skåne och jag minns när jag var där med min familj som liten. I somras var jag där igen och jag kan inte annat än att tycka det är fantastiskt att han lyckats göra detta. En enda sak ansåg jag märklig, och det är det faktum att de vägrar göra reklam för var det ligger. Det finns inte utsatt på några kartor och inga broschyrer existerar men trots det var det fullt med folk där.
Hade kommunen tänkt lite till hade de använt konstverket istället för att göra allt för att stoppa det.

Jag anser att de människor som inte klarar detta med tryckfrihet bör sluta läsa tidningen. Är det så jobbigt för dem att en man i Sverige har ritat en bild av deras Gud som en hund har de problem, inte han som ritat bilden.
Skönt att alla inblandade äntligen dömts.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/20-aring-domd-for-mordplaner-mot-vilks