torsdag 3 april 2014

Dax att skippa allt kött?

Jag kommer nog leva länge om man enbart ser på mitt liv från en synvinkel. Sedan barnsben har jag haft problem med maten. Inte på det sätt att jag inte äter för många gånger äter jag betydligt mer än de flesta jag känner. Jag har dock väldigt mycket problem runt detta med att äta kött och jag kan sätta fingret på precis när det började.

krigsspel.se
Ett av gravfälten vid Verdun i Frankrike.
Jag har sedan barnsben fått lära mig att man ska smaka all mat. Allt ska ges en chans. Som vuxen nu håller jag med om det. Världen hade blivit väldigt tråkig om det var så att jag alltid åt exakt samma mat. Under en av alla resor familjen gjorde besökte vi dock ett av första världskrigets stora fält med kors i Verdun. Där fann skyltar om att skogen inte fick beträdas och korsen fanns så långt man kunde se. Jag har alltid varit känslig för allt med döden och detta har satt sig långt in i minnet. Efter besöket av kyrkan/katedralen och gravfälten stannade vi för att äta korv och efter det var det kört. Det var ögon på korven och jag klöktes. Efter det har jag knappt kunnat äta kött.
Exakt varför vet jag inte.

Att jag inte äter kött handlar alltså varken om min hälsa, djurens liv eller något annat utan just det faktum att jag inte kan se vad det är jag äter. Jag har inga problem att äta en ren köttbit av något slag men tycker inte det är gott. Jag älskar dock all sorts fisk och kyckling.

Jag blir dock inte förvånad över att livet förlängs av att äta mer frukt och grönt.
I min värld säger det sig själv och ärligt talat, finns det något godare än en tomat eller passionsfrukt?
Jag kan äta ihjäl mig på detta, speciellt de små spanska kvisttomaterna som finns vid denna årstid. De är helt fantastiskt goda.

Det finns en sak som jag förundras över många gånger. Äter man kött ska man alltid stå till svars till dem som inte gör det VARFÖR de äter kött. Inte tvärtom.
Trots att det då är ungefär var tionde person som är vegetarian så anser de sig ha rätt.
Jag anser att alla får ta sina egna beslut i detta.
Ät vad du vill så länge du mår bra!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/var-tionde-svensk-vegetarian
http://www.svt.se/nyheter/forskare-at-annu-mer-frukt
http://www.svt.se/nyheter/sverige/#./var-tionde-svensk-vegetarian?&_suid=1395750394856047313859303755595