måndag 7 april 2014

Det rödgröna journalistSverige.

Bygger du dina åsikter på media?
Anser du att du har en bra grund att stå på när du gör val?
Jag kan självklart aldrig säga vad som är rätt för dig eller inte men jag ska dra en liknelse jag dragit många gånger tidigare. Om jag skulle göra en undersökning om vilken glass som är godast finns det ingen tvekan om vilken smak som skulle vinna: Choklad.
Mina smaklökar bestämde sig för många år sedan att det var precis det jag älskade och jag har inte ändrat mig. Oavsett hur många jag frågar eller vilka artiklar jag läser så står min ståndpunkt kvar att just chokladglass är den absolut bästa.

Då tar vi över detta till politiken och byter ut choklad och glass mot rödgrön och partier. Om jag är rödgrön och ska föra fram nyheter om partierna så kommer jag som journalist, då jag själv har en bestämd åsikt, på ett eller annat sätt att få fram min åsikt.
Rätt? Eller fel?
Jag har bestämt mig.

Jag är blå. Jag är Moderat på grund av val jag har gjort i mitt liv och även om jag inte håller med mitt parti i alla frågor och tankar så är det ändå hos dem jag landar när jag går igenom vad som är viktigt för mig. Jag kan se att det behövs förändringar på vissa saker och en del av ståndpunkterna anser jag direkt fel men jag tror det finns få personer som känner att de stämmer till hundra procent in i ett parti. Det gäller helt enkelt att välja det parti man anser sig stödja mest.

Jag anser dock att media ska vara opolitiska. De ska inte ha med några åsikter och de ska absolut inte blanda in det i det de skriver eller säger. Detta händer dock tyvärr hela tiden och jag tycker det är skrämmande. Vi bor i ett land som styrs av de blåa. De är folkvalda till det. Trots det sitter runt åttio procent av journalisterna med rödgröna åsikter som dessutom lyser igenom. Varför!?
Jag hade ansett det lika fel om det var på det andra hållet men hur i hela världen kan någon försvara detta? Hur kan någon tycka att en partisk media, som dessutom räknas som en tredje världsmakt, har rätt?

Jag vet länder där bara en åsikt kommer fram men det är länder som till och med dagens svenska kommunister har svårt att säga högt utan att någon rynkar på ögonbrynen. Är Sverige på väg dit?

Media har blivit en bödel som har makten att bestämma när någons liv ska förstöras. De lägger ut bilder och namn på personer de anser sig ha rätt att kränka men skyddar många gånger brottslingar. De har ju en personlig integritet. Bödeln media. De bestämmer vem som ska få fortsätta leva ett fullgott liv och inte. Kritiserar man dem hamnar man själv i blåsväder då ingen ska klanka på deras integritet, de är ju ofelbara.

Artikeln nedan visar hur pinsamt det är med svensk journalistik.
Hur ska vi kunna lita på media när de uppenbart är så partiska i allt som görs?

http://www.svt.se/nyheter/val2014/allianspartierna-bevakas-mest-negativt-i-medierna