tisdag 15 april 2014

Minkfarmarnas vardag.

Det är aktuellt i media med människor som demonstrerar. För mig är det självklart att den som vill ska få demonstrera oavsett vilken del av falangerna de tillhör.
För mig är det dock till etthundra procent klart att man använder inte våld eller hot. På något håll.

Min övertygelse är att man är väldigt korkad när man tillhör någon extremkant. Alla som går ut och slåss har något allvarligt problem. Jag varken beskyller eller skyddar någon grupp.

Att vara minkfarmare idag är inte lätt. Jag har många minnen av händelser och även från den demonstration som hölls här av Djurens Rätt. En hel kö med svartklädda människor med huva som demonstrerade för minkarnas rättigheter till ett fritt liv. Det de inte vet är att dessa minkar förstör hela det biologiska systemet när de släpps ut. De dödar allt i sin väg utan att äta det.

svt.se
De djurrättsaktivister som bland annat betett sig illa i Katrineholm kommer nu få fängelse. Tack för det! Det var inte en dag för sent. Vi kanske har olika åsikter men det är helt ok. Den stora skillnaden är att jag aldrig skulle åka till kyrkogården för att ta en av dina anhörigas gravstenar, ta med den till din tomt och dumpa den där. Jag skulle heller aldrig hota dig på något sätt och jag skulle definitivt inte förstört för dig på ditt jobb. Hur tänker dessa människor?

Min poäng här är. Minkar ser kanske söta och oskyldiga ut. Många tycker att en minkpäls är onödig. MEN, hur kan man rättfärdiga ett uruselt beteende på grund av detta? Hur kan man kasta yxor in i huset till de som arbetar med detta? Hur kan man släppa ut djuren?
Vill man förändra något får man engagera sig politiskt och försöka ändra lagarna.

Päls eller pvc? Löjlig jämförelse tycker säkert många men för mig är det helt ok att bära päls men jag skulle aldrig någonsin ta på mig något i pvc och gå ut. Argumentet att det är onödigt håller inte då ingen annan under några omständigheter kan bestämma över vad jag tycker är onödigt. Skulle vi väldigt rakt gå in på vad som är nödvändigt så ska det bli intressant att se hur många som väljer att plocka väck alla de bekvämligheter vi har idag, tv, mikro, ugn.. VI överlevde utan detta!

Jag hoppas att de aldrig lyckas för jag är en förespråkare av minkfarmarna. Frågan kanske inte är stor i resten av Sverige men här är den och det är ett faktum att minknäringen kommer kraschas om den rödgröna röran vinner. Det kan kanske kallas stenåldern men jag förstår inte att dessa vänstermänniskor som många gånger är extrema bakåtsträvare klagar. Kan något bli naturligare än päls?

http://www.svt.se/veckans-brott/hur-gick-det-miljonbrotten
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtsormland/brottsmisstankta-djurrattsaktivister-inte-psykiskt-storda