måndag 28 april 2014

Och valåret är igång.. Sexism?

Riksnyhet?
Och gissa vem som fick kommentera?
Jo, precis. Miljöpartiet fick såklart en representant som i riksmedia fick uttrycka sin avsky för videon som visar en man som spelar biljard där en lättklädd kvinna ligger på biljardbordet.
Den gröna representanten påpekar att han absolut inte kan vara feminist som delar denna film på facebook. Mannen räknas enligt henne även som sexistisk. Vad är då sexism?
 
"Sexism (från engelskan sex, kön, och -ism, ideologisk riktning) eller mindre korrekt könsrasism, innebär fördomsladdad diskriminering, förtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet."
//Wiki

Jag delar eller gillar ytterst sällan någonting på facebook. Jag går aldrig med i några grupper för erfarenheten säger att det alltid kommer finnas media som hugger på minsta lilla sak. Media som i mina ögon inte är riktig media utan som riktar sig på att ständigt sälja dagliga lösnummer för att kanske överleva. Skräpmedia.

Jag är ytterst tveksam till att en sådan här artikel ens hamnar på Svts hemsida. Räknar de detta som en stor nyhet? Eller det är nyhetstorka såhär mitt i KRIM-krisen och flygets försvinnande?

elephantjournal.com
Kristdemokraten som delat videon ska nu betraktas som hemsk. Om personen ifråga hade varit kvinna? Om videon hade varit den motsatta?
Jag förstår inte varför alla ska vara så sjukligt överkänsliga med allting. Miljöpartiets representant tycker det är hemskt då han inte kan vara feminist. Nej, tack för det. Det är över min döda kropp någon skulle kalla mig för det för jag kommer aldrig göra det eller sätta mig i ett fack som det rödgröna folket gjort till sitt. Feminist? Aldrig i livet!
För jämställdhet? Självklart.

Då vänder vi på denna nyhet!
En kvinnlig miljöpartist har lagt upp en video där en snygg välklädd tjej spelar grymt bra biljard där en man ligger halvt utmanande på biljardbordet. Hade det blivit en nyhet?
Med all sannolikhet inte då en sådan sak som Ladies Night fortgick under många år.
Är det då jämställt?
Är mannen sexistisk?
Nej. Inte i mina ögon.
Blev kvinnan diskriminerad för att hon var just kvinna?
Eller det är situationen?
Uppenbart är det ok att fem lättklädda män står på en scen framför tusentals påklädda kvinnor. Är inte det sexism i så fall? Har någonsin någon av miljöpartiets kvinnor visat sig på Ladies Night?
Fy för dem.. de är sexistiska och emot jämställdhet.
Eller det räknas som ok för att det är för kampen om kvinnans rättigheter?

Varför inte välja att se det såhär!?
Vilken grymt skicklig biljardspelare som kan koncentrera sig på det han gör trots att det ligger en riktigt snygg kvinna mitt i bordet. (Undrar vad som hänt om det även var en kvinna som spelade..)
Det spelas biljard, kul för dem!
End of the Story.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/riksdagspolitikern-inte-sa-pjakigt