söndag 20 april 2014

Ungdomar förlorarna i Miljöpartiet(s) budget.

Socialdemokraterna vinner. Vilka ska de samarbeta med?
Jag kan till etthundra procent säga att det inte är med Moderaterna.
Deras alternativ står till Miljöpartiet och Vänstern.
Vilken av dem de än väljer blir det en katastrof för stora delar av den svenska befolkningen.
De är inte överens om någonting och ju större miljöpartiet och vänstern blir, desto mer inflytande kommer de att vilja ha. Vem ska få vilken ministerpost?
Fridolin som skolminister?
Hjälp. Det finns få saker som är så obehagliga som människor som anser sig själv kunna och tycker väldigt mycket om saker de egentligen aldrig upplevt. Att jobba som folkhögskolelärare något år går inte att jämföra med att arbeta som lärare i grundskolan.

Det enda de verkar överens om är att de vill höja skatterna. Ok. Hur mycket?
Ingen vet egentligen. Forskningen säger dock att det kommer förstöra för Sverige att höja skatten för de som har en högre lön. För mig är det väldigt logiskt men uppenbart inte för alla. Vi kommer att komma tillbaka till när det lönade sig att jobba svart eller jobba mindre för att komma under skattetabellen och spara några kronor.
De är hyfsat överens om att restaurangmomsen ska höjas till de ursprungliga nivåerna.
Alla Sveriges ungdomar tackar för detta då det kommer innebära färre arbetstillfällen i en redan ansträngd jobbsituation.

Miljöpartiet vill istället satsa på sommarjobb och mer utbildning åt de som inte har jobb. Någonsin funderat över det faktum att alla inte vill läsa?
De jämför ungdomsarbetslösheten med övriga Europa men nämner inte att vi räknar den olika. I Sverige räknas du som arbetslös om du studerar och vill ha ett sommarjobb.
För mig är en arbetslös person någon som inte gör något annat än söker jobb. De kan alltså inte studera eller vara föräldralediga. Jag tycker inte att det är så märkligt.

Socialdemokraterna vill försämra RUT-avdraget och ta bort ROT-avdraget utöver att de vill höja restaurangmomsen. Hur tänker de då?
Vi har i princip blivit av med alla svartjobb sedan dessa avdrag infördes och många företagare har blivit fler. Acceptansen för svarta jobb har enligt Skatteverket blivit betydligt sämre. De som anlitar personal vill ha det vitt nu. Människor vågar satsa. Dessutom har många ungdomar fått arbeten på grund av dessa avdrag tillsammans med det faktum att Alliansen sänkte arbetsgivaravgiften för ungdomar. Senast härom dagen talade jag med en ungdom som startat ett företag och nu har ett par personer anställda då de är ungdomar. De får sitt första riktiga jobb, kontakter och en chans att känna sig behövda.
Detta vill den rödgröna röran ta bort.
Anledningen att han kan ha dem anställda är att arbetsgivaravgiften är så pass låg.
Miljöpartiet säger nu att de vill satsa på ungdomar men plockar bort många av de möjligheter som finns att idag komma ut på en arbetsmarknad med ett riktigt jobb. Inte bara ett sommarjobb.

Faktum är att Vänstern helt vill ta bort även RUT. Hur ställer sig de andra rödgröna inför det? Vem eller vilka av partierna kommer att ge med sig eller stå på sig på vad?
Jag förstår inte riktigt. Det är ok med en butler i tunnelbanan, alltså för de som bor i en storstad, men om någon på landet vill ta in en hantverkare vitt ska de få betala skjortan för det?
Är alla i Sverige lika mycket värda?

http://www.svt.se/nyheter/val2014/mp-vill-satsa-mer-pa-jobb-for-unga
http://www.mp.se/politik/ungdomsarbetsloshet
http://www.di.se/artiklar/2014/4/17/hojda-skatter-ger-litet-klirr-i-kassan/