fredag 18 april 2014

Det fredade Miljöpartiet.

Den geniala Fridolin som aldrig ställs på prov då alla redan vet hur smart och duktig han är. Dessutom har han valt att lämna sitt lantisliv för att på heltid bo i helt fantastiskt fräscha Stockholm som tänker så mycket på miljön och alla dem som väljer att bo kvar på landet.

Debattartikeln som jag länkat är nog den bästa jag läst på väldigt länge! Läs den om du inte redan gjort det! Marika Formgren sätter fingret rakt på hur jag tänker om det parti som säger sig värna om miljön. Det parti jag blir riktigt rädd för när jag läser om och ändå det parti som hyllas till skyarna i alla artiklar med en partiledare som anses vara någon slags guru för bland annat skolvärlden.

aftonbladet.se
Artikeln tar upp försköning som görs av Miljöpartiet och hur lätt dess partiledare alltid kommer undan saker de påstår. Ingen tar upp att de lovat samma pengar till mer än en instans. Ingen frågar dem om finansieringen och ingen ifrågasätter detta.
Den som ifrågasätter riskerar uthängning av media.
Tänk om detta hade hänt med något annat parti?

Den som sedan klagar, som jag, är inte populär för människorna som har fallit i deras grop är många. Människor som tror att inga andra partier gör något för miljön, för så är inte fallet.
Personer som tror på ett parti som besvarar all kritik med att "vi tänker på våra barns framtid".
Jag tycker det är så löjligt att höra detta. Menar de att ingen annan bryr sig om framtiden? Att ingen annan bryr sig om hur deras barn har det?
Jag har ytterst svårt att se varför så många människor har så dåligt samvete för att de lever och sedan tror att samvetet blir bättre genom att beskatta landsbygden för att de väljer att bo där.
Alla kan faktiskt inte bo i storstan. Alla kan inte ta tunnelbanan, bussen, pendeln, tåget för att ta sig någonstans. Det växer inte jobb på träd och människor kan inte flytta

Miljöpartiet är det parti som är mest skrämmande för oss som bor på landet. Det parti som går till val på helt absurda saker för oss som bor här. Inte nog med det vet ingen hur de ska samarbeta efter valet då det inte finns något klart innan. Ska de samarbeta med socialdemokraterna och vänstern kan det inte bli annat än skrämmande. Vem av dem ska ge vika i vad?

Miljöpartiet är, jag påpekar det återigen, ett KalleAnkaparti för människor som inte har läst igenom vad som händer. Att tro att alla problem med jordens klimat ska försvinna för att skatten höjs för oss på landet i Sverige och istället går till mer kollektivtrafik i städerna, då de flesta länder på jorden fortfarande inte vet vad ord som "återvinning" betyder, är patetiskt.
Sverige, eller rättare sagt alla vi på landet, kan inte vara världens dåliga samvete.
I Miljöpartiets Sverige, är det dock så.

http://debatt.svt.se/?p=56051