torsdag 22 maj 2014

Akuten i Karlshamn och ambulan(s)er i Blekinge.

Den rödgröna röran i Blekinge lovar fyra nya ambulanser i Blekinge till hösten. Löftena är många när det är valår. På bilden syns socialdemokraternas flyer från förra valet och precis som överskriften påpekar, de ger väldigt klara besked:
Akuten i Karlshamn ska vara öppen dygnet runt!
Året runt!
Låter fantastiskt bra.

Vad hände, när de återigen vann valet?
Jo, de gick emot sitt första löfte som de stod för dyrt och heligt. De stängde akuten.
Verkligen fantastiskt bra. Vågar den som väljer lita på dem igen?

Landstingsrådet säger att vi har en stark och stabil ekonomi. Jag är mattelärare, dock på låg-mellanstadiet. Denna ekvation får jag dock inte ihop.
För två år sedan höjdes skatten för alla invånare i Blekinge för att vi hade ett sådant underskott. Moderaterna påpekade redan då att vi måste se vart pengarna tar vägen för att täppa igen hålet de försvinner i men nej. Nu har det gått två år och det går att se när pengarna tar slut. Stark och stabil ekonomi?
Alla som vill ska arbeta så mycket de vill. Om nu önskad sysselsättningsgrad är så fantastiskt, varför finns det inte överallt? Om alla vill ha heltid kommer inte tjänsterna räcka till alla, är det ok?
Vilka ska avskedas för det berättar ni inte om?
Alla ska dessutom få högre lön.
Jättebra!

Nu till det väsentliga. Förra valet klarade ni inte av att hålla ert första och största vallöfte utan gjorde tvärtom. Moderaterna protesterade högljutt mot detta och driver fortfarande en politik som möjliggör för alla att få säga sin åsikt. Vem ska lita på s nu?

Som jag ser det lovar de allt till alla och skyller det som inte är bra på regeringen. Ni har missat att ni har styrt landstinget Blekinge sedan urminnes tider?
Ni är ansvariga för allt som händer här i länet, inget annat.

Vågar du som väljare rösta på ett alternativ som bevisligen inte fungerar?
Jag gör det inte.