fredag 23 maj 2014

Hyckleriets topp.

Sport för alla?

Jag är ingen sportmänniska och har aldrig varit. Jag är dock en vinnarskalle som aldrig skulle ge mig utan strid oavsett vad jag blir utmanad i. Jag hade förmodligen dött av en hjärtinfarkt innan jag slutade springa om någon sa att jag inte kunde. På något sätt måste jag bevisa att jag kan. Både för mig själv och för andra. Detta "problem" delar jag dock med väldigt många och just tävlingar är något som triggar många människor.

Hockey-VM är i Vitryssland trots att demokratin ska vara en av de saker som står högst på allas agenda. Schlagervinnaren var fantastisk på grund av att det gav Ryssland en knäpp på näsan. OS var i Sotji. Även det Ryssland och trots deras fruktansvärda politik är det Sveriges deltagare gjort inte mycket. Lite färg på naglarna.
Vad har hänt med civilkuragen?
Demokrati som är så viktigt, hur kan omvärlden tillåta att dessa länder får arrangera detta?
Dubbelmoral och hyckleri som jag ser det.
dn.se
Vi avskyr alltså deras politik men gynnar dem?
Det är som att säga att alla människor har rätt att klä sig som de vill men får skylla sig själv om de blir våldtagna på grund av sin klädsel. För mig finns det ett viktigt statement som kunde gjorts för att verkligen stå upp för de mänskliga rättigheterna: bojkotta tävlingarna.
Det gör man inte.
Varför?
Kan vi gissa att det handlar om pengar?

Vad är då viktigast för flest människor på jorden?
Vem som springer snabbast eller åker skridskor bäst?
Eller vem som får uttrycka sig och säga vad de vill?
För mig är svaret uppenbart då man väljer att glömma vad som händer i detta land.

En person stoppades nu för att han försökte ta med sig en trekronor-tröja med ett politiskt budskap för de mänskliga rättigheterna på. Vitrysslands myndigheter påstod då att tröjan, som kom från Sverige, bar strålning och inte kunde föras in i landet.
Reportrar får endast rapportera positiva saker.
Vilket bra land!
Och vi gynnar dem!
Civilkurage kan innebära att varje människa står upp för sig själv men även att vi som land kan stå för vad vi tror på. Vi tror på de mänskliga rättigheterna, de flesta i alla fall, men vi accepterar inte att ett folkvalt parti får stå och säga sina åsikter på ett torg men väljer att godkänna att ett land med en fruktansvärd inställning får arrangera ett sådant här evenemang.
Hyckleri.
Jag hoppas verkligen att ingen som står och skriker för att förstöra för andra människor att berätta om sin åsikt, tittade på OS eller hockeyn.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/svensk-aktivist-fastnade-i-minsk