fredag 30 maj 2014

Kommunen för våld?

Svenska kyrkan kan stå rak i ryggen. Stå på er!

På nyheterna häromdagen berättade de att Svenska kyrkan i Kungälv dragit sig ur som sponsorer till en konsert med Sebbe Staxx och Kartellen. Anledningen är att de inte står för kyrkans värderingar som inte vill att våld ska vara en del i vardagen. Kyrkan tar även upp programmet Uppdrag Granskning där Janne Josefsson frågade ute denna kille om hans kopplingar och hans tycker till extremvänstern. För er som missade det är han positiv till våld för en bra sak och Revolutionära fronten är inget problem för honom.
aftonbladet.se
Jag blir så glad av detta!
Tack för att ni vaknat!
När annan media ger dem eloger och låter dem ställa upp på galor tar ni nu klart avstånd till det han står för. Jag önskar att fler gjorde samma sak.
Det mest skrämmande för mig är att Kungälvs kommun är kvar och betalar detta för att det ska främja något för ungdomar. Vill de att deras ungdomar ska se, höra och utföra våld?
Hade de sagt samma sak om sångaren eller gruppen kom från den andra kanten?

Om ungdomarna röstat och bestämt att de villa ha Ultima Thule som band på deras kväll, hade media låtit detta bli en liten notis?
Hade media ställt sig bakom och tyckt att kommunen gjorde rätt som lyssnade på ungdomarna. Förmodligen inte. Jag har i vilket fall väldigt svårt att se att det hade varit så.

Åter igen... gör media skillnad på nyheter och nyheter?
För mig är svaret väldigt enkelt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5874333