tisdag 20 maj 2014

Kärnkraftens vara eller inte vara.

Kritisk? Ja.
Media i Sverige är rödgrönt.
De toppas alltså av de människor som inte vill ha kärnkraften och fortfarande tror på att vindkraften verkligen är ett alternativ för alla Sveriges energiförbrukare. Som jag ser det är det med all sannolikhet så att de negativa nyheterna om kärnkraften har överhanden då de flesta journalister är emot den. Kolkraft och oljeverken är så mycket bättre.. Det är nämligen verkligheten när inte vindkraften orkar med. Hyckleri kallar jag det.

Varannan människa vill alltså avveckla kärnkraften.
För mig är då frågan felställd.
För mig borde frågan vara: NÄR vill du att kärnkraften ska avvecklas.
Jag vill nämligen också att kärnkraften ska avvecklas.
Dock inte nu eller inom överskådlig framtid för vi har inget bra miljövänligt alternativ.
På frågan om jag vill avveckla den hade jag alltså kunnat svara "ja" men inte på det sätt som det framgår i denna artikel.

Artikeln berättar att sedan Fukushima har inte opinionen vänt.
Jag ber om ursäkt för kommande meningar men såhär tänker jag då:
SUCK!
Efter olyckan i Japan hade P4 ett program där oroliga människor fick ringa in och väldigt tydligt visade det sig då att många människor, trots att det lärs ut i grundskolan, inte har ett hum om plattorna (de tektoniska som rör sig i jordens inre) och var deras gränser går.
Wake up! (https://www.youtube.com/watch?v=4vuW6tQ0218)
Experten som satt där förklarade om och om igen att en tsunami i Östersjön är omöjlig så det är ingen fara att våra kärnkraftverk ligger i närheten av vatten. Det var tydligen väldigt svårt att förstå ändå. Liknande frågor dök upp hela tiden.

Jag är medveten om at jag förmodligen är udda som alltid har varit väldigt intresserad av sådant här men det är för mig obegripligt hur vuxna människor inte förstår omöjligheten i större naturkatastrofer än översvämningar i vårt land. Närmsta plattdelning är genom Island och Gibraltar sund om jag inte minns fel.
Utöver att media då består av främst rödgröna människor så står miljöpartiets förespråkare upp och hejar på alla motståndare, vi måste ju tänka på våra barnbarn!
Det gör vi verkligen inte genom att stänga vår fullt fungerande och säkra kärnkraft.
Jag hoppas att miljöpartisternas barnbarn tackar dem när mänskligheten måste backa tiotals år i utvecklingen för att energin inte räcker.

Främst borgliga män gillar kärnkraften.
Jag får vara en man i detta sammanhanget då för hade jag ensam fått bestämma, hade vi förnyat våra reaktorer och byggt ett par nya. Öppna Barsebäck och sälj vår kärnkraftsel till danskarna istället för att vi ska importera deras smutsiga kolkraft.
Jag kommer aldrig (tills den dag det verkligen finns ett vettigt alternativ som inte behöver subventioneras) rösta för en nedläggning av kärnkraften.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/varannan-vill-avveckla-karnkraften