fredag 16 maj 2014

Flest kvotflyktingar till Sverige.

En droppe i havet enligt UNHCR som är FNs flyktingorgan. Sverige tar emot flest i Europa, 1900 personer om året, även om det inte är någonting jämfört med USA som ligger på cirka 50 000 personer på samma tid.

unhcr.se
"Kvotflykting: Person som genom organiserad överföring kommer till ett asylland inom ramen för dess flyktingkvot med rätt att bosätta sig där permanent. En kvotflykting slipper både den ovisshet i tillståndsfrågan och den byråkratiska process som de asylsökande måste genomgå."
// Nationalencyklopedin

Kvotflyktingar är även de som är mest utsatta och FN räknar med att det idag är 691 000 personer som bor i flyktingläger runt om i världen men som hade behövt omedelbar hjälp. Reklamen UNHCR har på tv får tårarna att spruta. Det är helt fruktansvärt!

Jag utger mig inte för att vara smart men vissa saker förstår jag inte. Det kommer runt 50 000 personer som flyktingar till Sverige varje år.
FN anser att det finns 691 000 personer som verkligen är i akut behov av att få komma hit.
Varför går vi inte efter FNs siffror?

Det finns människor i hela världen som behöver hjälp. Kvotflyktingar är de som ska ha det allra värst och vara mest utsatta enligt det organ vi har som bestämmer sådant här. Om vi nu tar emot runt 50 000 personer varje år, varför inte då ta hit kvotflyktingar då det enligt FN är de som har det sämst?
Jag förstår att det kan vara jobbigt att bedöma olika människors situationer med det görs redan och de som har det värst, borde inte de få hjälp först?
Jag förstår inte denna ekvation.
Som jag ser det borde vi hjälpa dem som har det värst först.

http://www.svt.se/nyheter/val2014/sverige-tar-emot-flest-kvotflyktingar-i-eu
http://sverigeforunhcr.se/?gclid=CPPipsa3nL4CFYLacgodKr8ASg
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik.html