lördag 10 maj 2014

Moderat eller vänster?

Inte komplett men ändå en bra hänvisning till vart du står politiskt.
Vet du inte vad du ska rösta på?
Gör Valkompassen!
Känner du ändå att det inte räcker?
Läs på själv men oavsett hur du tänker; gå och rösta!

Sverige är ett land som haft fred i många år.
arbetartidningen.se
Tyvärr. Tyvärr skriver jag för att det förmodligen är en av de stora anledningarna till att vi inte går och röstar. Under en intervju häromdagen berättade en massa människor om att de inte tänkte rösta för de visste inte vad de olika partierna stod för i EU.
Hur tänker man då?
Vi har förmodligen haft fred för länge.

Det enda de människor vill i länder med en diktatur är att få rösta, få en chans att visa vad de tycker och detta känns så självklart att för oss att vi inte orkar masa oss upp ur soffan ens för att lägga i en blank röst. Katastrof.

Av alla kompasser jag gjort under så många år har jag endast en enda gång blivit mest Moderat. Jag har aldrig kommit utanför det blå fältet men oftast är jag mest Folkpartist. Det är dock med de frågor som kommer upp och då jag vet mer om dem så vet jag att jag är rätt. Vissa frågor bryr jag mig inte alls om och ett exempel är vargfrågan. Jag vet att det är en stor fråga i Sverige men helt ärligt förstår jag inte varför den ska finnas runt bostadsområden. Vargen är ett vilt djur som ska vara i de stora skogarna och efter att ha sett filmen Grey var jag fast övertygad om att jorden hade blivit en betydligt bättre plats utan detta djur.
Jag är dock inte insatt i detta.

Oavsett vad man tycker om EU bör man gå och rösta!
Ta ditt ansvar som svensk och medborgare och lägg åtminstone i blank röst.
Alla röster räknas!

http://www.svt.se/nyheter/val2014/kompassen/
http://www.svt.se/nyheter/val2014/guide/kompass/svt/
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/testa-dig-i-svds-valkompass_3493650.svd