lördag 17 maj 2014

Ge er nu!

Äggkastning, helikopter med pizza och hot samt våld mot polis och tjänstemän.
Janne Josefsson hade diskussionen uppe om det vänliga våldet från vänsterfalangen och blev bespottad av sina egna. Man ska helt enkelt inte gå emot vänstern som protesterar.

Jag gör det dock hela tiden för det stör mig någon så fruktansvärt att vi som land accepterar att vissa människor får bete sig precis som de vill.
Det är valår, ja.
Det finns några olika partier att välja mellan. Precis.
Alla de partier som sitter i riksdagen är demokratiskt valda och bör därmed också få göra sin vilja hörd. Deras åsikter och tankar ska lyftas och luftas utan att de ska vara rädda för angrepp.
Jag blir bestört när det rullas upp klipp i tidningar och annan media hur vänsterfalangen i vårt land gör allt för att tysta demokratin.

Tycker du inte likadant som ett parti och deras partiledare ska besöka din by eller stad?
Tror du verkligen då att det bästa sättet för dem att sluta kämpa för sin sak är att trakassera dem?
Varför helt enkelt inte boka in något annat den dagen och sen inte gå till torgmötet eller vad det nu är de ska delta i. Istället väljer dessa personer att skrika högljutt, bruka våld mot de som skyddar de som talar, kasta ägg, köra helikopter ovanför deras huvud och bete sig allmänt dåligt.
karvling.com
Hur skulle de agera om någon gjorde så mot dem?
De hade förmodligen blivit glada för att de då hade en anledning att bruka lite våld till.
Vet ni vad ni lyckats med?
Jo, grattis! De har fått ett par hundra inslag till på nyheterna och i tidningarna.
Tänk om ni istället hade stannat hemma, då kanske alla hade fått höra deras politik och sedan fått bilda sin egen uppfattning istället för att stanna hemma i rädsla för vad ni ska göra mot dem!
Oavsett vad just dessa personer tycker och känner lever vi i en demokrati och här får man ha olika åsikter.

Min uppfattning är att de flesta som beter sig illa på gatorna är människor från den rödgröna röran och extremvänstern. Om ni nu har problem med demokratin så tycker jag att ni kan flytta någonstans där den inte finns.

Håller jag med alla partier?
Nej.
Håller jag alltid med mitt eget?
Nej.
Anser jag ändå att alla ska ha en rätt att få säga sin åsikt?
Ja.

Det är över min döda kropp jag skulle gått ut och förstört för någon annan oavsett vilket parti de tillhör. Jag hade dock gärna deltagit, oavsett vilken partiledare det är, genom att stå och lyssna för det är det som för mig gör att jag vet vad jag tycker.
Även om det var Schyman med F! som kom och talade hade jag lyssnat på vad de sagt utan att kasta saker, skrika eller förstöra på något annat sätt. Jag tycker nog inte likadant som dem i någonting men jag måste ändå respektera deras åsikter.

Jag tycker det är sjukt att några människor kan få bete sig så illa, så mycket, och få så lite repressalier för det. De hotar demokratin med sitt beteende och det är farligt för ett land som levt i fred under århundranden.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/ostnytt/en-gripen-vid-sd-mote