måndag 19 maj 2014

Facebook och verkligheten.

Sjukt duktig över hur mycket jag tränat! Vilken fantastisk mat jag ätit idag. Jag har så ont och det är synd om mig. Detta har jag gjort själv, se vad duktig jag är. Har ni hört vad mina barn kan?

Jag tror jag innefattade de vanligaste uppdateringarna på facebook där. I mitt flöde är det även väldigt mycket politik med länkar till olika saker. Antingen har du ont någonstans och måste berätta det för att alla du känner ska kunna vara delaktiga eller mår du helt otroligt bra med världens bästa människor runt dig. Du uppdaterar med plats för att visa att du verkligen befinner dig på gymmet och inte hittar på det. En bild på middagen eller ölen du tänker dricka.
Det gör inte mig någonting.
För mig får alla skriva vad de vill för jag är fullt medveten om att det garanterat finns de som stör sig på de uppdateringar jag gör. Jag besöker varken facebook, instagram eller twitter varje dag och dessa blogguppdateringar går automatiskt för att spara den tiden. Detta gör dock att jag inte alltid är riktigt ajour med vad som händer där men jag tänkte kommentera några saker.

För mig är demokrati det absolut viktigaste i alla lägen. Demokratin kanske inte alltid blir det bästa i slutändan men Hitler blev vald av folket. Det var ett demokratiskt beslut oavsett vad någon tycker om det. Hans handlingar därefter är fruktansvärda men som jag ser det existerar inte detta nu.
Vi lever i datoråldern vilket främjer all sorts information. Det mesta i alla fall.
För mig är det fullkomligt befängt det som händer i Sverige.
Jag älskar kanske inte alla människor på jorden men respekt, det förtjänar de i vilket fall.
Trots min egen uppfattning om vad som är rätt och fel kan jag inte svära på att det verkligen är så men många gånger undrar jag vad som är fel när människor inte respekterar andra människor.
Så ofta jag hört "Jag respekterar alla människor.. MEN..."
Sen kommer det en hel rad ord om andra människors värderingar.
Andra människors syn. Hur är din egen egentligen?
Facebook är för mig en plats att förmedla småsaker. De större sakerna i livet går absolut inte genom denna kanal även om jag är en väldigt öppen person av mig. Jag bjuder gärna på mig själv men inte på min familj för de har ett eget val. Jag har dock väldigt svårt att se varför par i olika konstellationer sköter sina familjeprat offentligt över nätet.
Frun lade upp en bild på maten?
Självklart ska du kommentera hur duktig hon är.. Varför?
Vi är helt överens här om att barnen ska hållas borta från internet med bilder och förutom i något undantagsfall, vilka då ofta är rent "tjabb", har diskussioner om vad som hänt, ätits, gjorts eller setts vid köksbordet och inte över facebook.

De som uppdaterar så är dock många. Vad händer då?
Jo, jag tar i värsta fall bort dem från flödet då jag inte vill se detta.
Det är ju inte så att jag tvunget måste kommentera alla jag håller med eller inte.
Stör jag mig på någon väljer jag helt enkelt att inte se det då alla får ha sin åsikt och den kan jag visserligen ifrågasätta men inte lägga mig i. Jag bestämmer inte vad som är rätt eller fel.

kreafonbloggen.se
Jag har väldigt många "vänner" på facebook då jag godkänner alla och frågar de jag känner igen eller har träffat. Då jag ändå inte lägger upp bilder på familjen eller inifrån mitt hem spelar det ingen roll. Jag låter alla ha sin åsikt och har väldigt många människor som enbart kommenterar mig negativt. Det är helt ok. Alla får göra och tycka som de vill så länge de håller sig inom de ramar man bör ha. Jag har, vad jag minns, aldrig tagit bort någon som vän. Varför skulle jag?
Stör något mig väljer jag att inte se det.
Jag har blockerat några personer efter påhopp av olika slag eller hot mot andra men de har då alltid blivit förvarnade. Jag vill höra allas åsikter och inte bara de som tycker som jag.

För några veckor sedan fick jag ett privat mail där det stod att jag var vän med en hemsk person inom ett särskilt parti. Jag fick 24 timmar på mig att förklara mig och jag har nog aldrig stött på sådan inskränkthet. Jag svarade att jag alltid skiljer på sak och person, att jag inte bara påstod det. Jag blev sedan raderad som "vän". Det får självklart den som vill göra men jag har skrivit innan om att jag aldrig öppnar stängda dörrar. Den som en gång har tagit bort mig, kommer aldrig någonsin bli godkänd igen då det för mig är rena fjortismetoderna att plocka bort dem som inte tycker och tänker likadant. Gillar de inte demokrati?

Ok, du rensar upp bland dina vänner. Det är helt ok!
Men fråga inte den bortrensade vännen om ny vänskap för det blir bara löjligt. Jag har ett par stycken som har tagit bort mig för att en vecka senare fråga om. Vänta på, för jag godkänner det aldrig.
Ingen kan ju veta hur länge det är kul att vara nyfiken denna gången.

Uppdatera om mat, träning och barnen. Skicka politiska inlägg från olika partier. Det är helt ok! Jag dömer nämligen inte folk efter det och låter alla vara som de är.
Jag kan skämmas för mig så får alla andra skämmas för sig.