söndag 18 maj 2014

Öh, asså?

Valfrihet är jobbigt?
dagenssamhälle.se
Det tycker socialdemokraterna i Skåne som är landets största och med andra ord de med mest påverkan för partiet angående skolfrågan. De vill inte att du ska få välja vilken skola du ska få gå i och anledningen är att det blir sämre för eleverna..
Har de sett Dagens Samhälle?

Socialdemokraterna är alltså inte för valfrihet inom skolan. De vill gissningsvis att alla ska tvingas till den skola som råkar ligga närmst även om det är så att varken föräldrarna eller eleverna anser att den är bäst. Statistiken är nu glasklar. De kommuner med rött styre har sämre resultat än de med blått styre.
Betydligt fler röda kommuner.
Hur ska det då bli bättre med en röd regering?

Jag blir rädd när jag känner de röda vindar som drar fram. Varför skulle inte en skolelev själv veta vad som är bäst för dem? Varför ska någon tvingas in i ett fack de inte vill ha?
För hundra år sedan hade jag förmodligen kämpat för socialdemokratin men deras tid är nu förbi. Min generation och de efter mig är inte intresserade av att bli stöpta i en form anpassad för alla. Vi godtar inte bara att någon annan alltid vet bättre än du.
Vi tror på oss själv.

"Björn Öckert menar att föräldrarnas bakgrund spelar stor roll. 
– Där en stor andel av invånarna har kort utbildning eller låg inkomst presterar eleverna sämre. I sådana kommuner är det också större sannolikhet för en rödgrön majoritet."

Arvet spelar stor roll liksom föräldrarnas bakgrund. Socialdemokraterna ger mer resurser men de sista forskningsresultaten visar på att det inte hjälper. De vill nu att lärarna ska få fortbilda sig för att på ett bättre sätt kunna möta varje elev.
För mig är detta idiotiskt.
Fortbildning?
Vi kan fortbilda oss hur mycket som helst när klasserna innehåller elever med så olika bakgrund och så stor skillnad i kunskap. Eleverna har inte ens samma möjlighet till hjälp hemma. För mig finns det en lösning på detta men det är varken fler lärare, mer fortbildning eller högre lön. Det är en kunskapsbaserad skolstart. Du kanske inte blir lika gammal som dina klasskompisar men du hamnar med dem som ligger på samma nivå som du vilket gör det betydligt lättare för skolan och läraren att ge eleven den absolut bästa skolgången.

Vill du som elev eller förälder ha sämre möjlighet att påverka ditt barns skolval?
Rösta då rött i valet annars tvärtom för Alliansen tror på er och era barns eget val.

http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/skolresultat