söndag 4 maj 2014

Lev livet och låt andra betala!

Drick några öl!
Ta en flaska vin, testa lite andra saker.
Rök, du kan ju inte sluta!
Ät ute och handla färdigmat för övrigt.
Kommer det räkningar?
Skippa dem!
Vad är det värsta som kan hända!?

Oj, har det kommit brev från kronofogden?
Bry dig inte om dem, om femton år är du fri i vilket fall som helst.

För mig kan inte ett förslag vara dummare!
Ett förslag är nu att skulder hos kronofogden ska strykas efter femton år.
domda.se
Självklart finns det de som inte kan hjälpa att de har satt sig i denna situationen men jag är helt övertygad om att den övervägande delen sitter i denna sits för att de inte har något ekonomiskt tänk. Socialen borde bli betydligt tuffare att kräva in kvitton på vad bidragen de fått ut går till.

För mig är det självklart att den som jobbar och står i ska tjäna på det.
I längden måste alltid arbete löna sig vilket gör att jag redan idag ser problem.
Jag inser att det inte går att sätta människor på någon slags fattighem likt förr i tiden men varför är det ingen skillnad?
Om jag jobbar hela mitt liv och sparar pengar får jag betala mitt boende på ålderdomshemmet själv. Lever jag jäkel och har roligt alltid får jag det exakt lika bra men slipper betala det själv.
Är det rättvist?
Detta förslag skulle enligt mig göra det ännu mindre lönsamt för någon att sköta sig. Varför ska vissa få allt serverat medan andra ska slita i hela sitt liv?
Jag anser att man själv bör vara ansvarig för de beslut man tar i livet och klarar man inte det bör det sättas hårdare krav på dem att klara det. Den personliga integriteten är väldigt hög i vårt land och det går inte att sätta krav på den som får socialbidrag.
Vem som helst kan ta smslån och skuldsätta sig.
Efter femton år ska de sen bara vara fria från det de har gjort?

Jag tycker detta är fel och jag får räknas som en iskall, hemskt och kallhjärtad person men jag kan inte för mitt liv förstå varför víssa ska kunna glassa sig genom livet medan andra ska kämpa för att klara sig själv. Oförståeligt.

http://rod.se/experterna-oeniga-om-slopade-skulder/