torsdag 8 maj 2014

Dia Psalma vs Ultima Thule - medias makt.

Medias makt i allt:
Vilket är mest troligt?
"Moderat förtroendevald hyllar nazistmusik".
"Moderat förtroendevald hyllar kommunismen" - eller ingen rubrik alls.
Vilken rubrik tror ni hade varit på sin plats om jag skrivit exempelvis "XX spelar bra musik"?
Jag är säker på att jag hamnat i blåsväder och fått hatmail skickade till mig om jag skulle hylla det sistnämnda.

Att vara kommunist idag är inget att hymla med för det är helt ok då de flesta journalister är röda. Sympatisera med motsatsen och du ska springa gatlopp. Vad gör något värre än något annat?

Janne Josefson anklagas för att vara nazist för att han i gårdagens program tog upp vänsterextremt våld. Nazist? Uppenbarligen vet inte personen ifråga vad det betyder och skrämmande i sammanhanet är att hon är.. hör och häpna, är journalist. Hon anser att han inte är demokrat då även utsatta personer från extremhögern har blivit intervjuade med anledning av det våld de blivit utsatta för. Hon anser att han är det sämsta som hänt demokratin. Janne Josefsson är inte bekväm i de egna leden då han under de sista tio åren pö om pö har vaknat upp och även granskar sina egna. All heder åt honom och programmet har återigen blivit värt att titta på. Han har haft ett program om extremhögern och nu var det vänsterns tur. Jag minns inga rubriker när de blå kollades. Jag sympatiserar inte med någon av dessa falanger utan tycker att allt våld är fel.

Jag har i hela mitt liv lyssnat på "röd" musik; Imperiet, Dia Psalma, Ebba Grön.. Jag älskar proggen. Musikintresset gör att all musik i mina ögon är bra för det är just det; musik.
Det finns få intron som är så bra som det till Var e vargen (Imperiet) där basgången i början är det absolut bästa och bör spelas på maxvolym.

"och man försöker muta oss med bilder av visionerna
och när prinsar och presidenter ljuger medvetet i kör
och när de som skulle säga sanningen, börjar ta tillbaka vad de redan sagt
Vem i hela världen kan man lita på?"

/HBB


bohuslaningen.se
Jag är född svensk. Japp. Jag hymlar dock aldrig med att jag inte hade klagat om Blekinge åter blev danskt och att jag känner mig som en blandning mellan svensk, spanjor, indier och irländare. Jag tillhör svenska kyrkan men tillhör lika mycket hinduismen. För mig finns inget vi och dem. Det är vi. Vi är alla människor på samma planet. Människor som tyvärr inte har samma värderingar om andra människors liv och som kan driva krig mot ett annat folkslag i tusentals år. Människor som inte accepterar att alla andra inte tänker som dem.
Jag såg ett program om Zimbabwe på UR. Ett helt fantastiskt land där alla människor levde i symbios tills Mugabe tog över. En kvinna berättade i programmet om hur hon hade kommit hem som liten och berättat för sin mamma om att hon fått en ny kompis som hette Vanilla och mamman hade frågat vilken färg denna flicka hade varpå dottern svarat att hon inte visste men skulle kolla dagen efter.
Vilka är det som skapar ett vi/dem-samhälle?
För mig är den största delen i denna delning i Sverige just medias fel.

Uppdrag Granskning tog upp "Det goda våldet" om hur accepterat det är i vänsterkretsar att bruka våld mot de som de anser tillhöra den andra kanten. Media gullar med dem och ger det inga större rubriker. För mig är musik, musik. Texter är bara texter och så länge de inte är stötande mot någon stör de mig inte. Märkligt i det hela är då att det är ok att sjunga texter som berättar om misshandel av exempelvis en partiledare och det är ok för att personen i fråga är vänster. Samma person sitter nu i en intervju för Uppdrag Granskning och visar tydliga kopplingar till Revolutionära Fronten. Ok?
Den andra gruppen sjunger att de är stolta för sitt land. Vilket är värst?
Någon som kan tänka sig att norrmännen skulle sluta vifta med sina flaggor den sjuttonde maj?

"Om du är en nazist du får fucking vara beredd på att det finns antinazister och att det kommer att bli blodigt. Det är så det fungerar, det är så det är, säger han."
/Staxx i intervjun.

I Sverige är det alltså ok att angripa människor om man kan misstänka dem för att vara höger. Helt sjukt att en sådan här person har fått vara med i exempelvis Grammisgalan.
Vem bestämmer vad som är rätt eller fel?
Mitt uppenbara svar: media.
Hur hade Sverige sett ut, svensk media sett ut, om åttio procent av journalisterna röstade blått?

Jag firar St Patricks Day lika gärna som Diwali eller midsommarafton. Jag är dock tacksam att jag är född i ett land med fred där människor ska få lyssna och tycka om vilken musik de vill.
Om alla hade tillåtits att lyssna och tro på sig själv, så länge de inte stör andra, hade vi haft ett bra land utan våld. Jag kanske inte älskar dansband men vissa låtar kan vara bra inom alla genrer.
Jag förstår inte varför vissa ska lägga negativa värderingar i allt.
Varför inte låta alla bilda sin egen uppfattning och helt enkelt sen acceptera att de inte tycker, tänker, känner eller vill samma som du?
Det betyder inte att de har rätt och du fel eller tvärtom. Det betyder bara att du anser det här med demokrati och yttrandefrihet vara något bra.

Stå på dig Janne Josefsson för det behövs journalister som vågar ta upp alla gruppers våld och som inte hyllar den ena sidan. Vi behöver opartisk media.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Dia_Psalma
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ultima_Thule_(musikgrupp)
http://www.svt.se/ug/chatta-om-vansterextremt-vald
http://www.expressen.se/nyheter/sr-profilens-angrepp-pa-josefsson-nazist/