fredag 9 maj 2014

Kvotering av föräldradagarna.

Absolut nej!
Jag håller med Kristdemokraterna till hundra procent på detta och har länge stört mig på att delar av den rödgröna röran sätter sig över vad som är bäst för varje familj.
De har fortfarande inte insett att det många gånger är så enkelt att det är inkomsterna som styr vem som är hemma med barnen. Det går inte runt för en vanlig familj om den som tjänar mest helt plötsligt ska vara hemma med en betydligt mindre lön.
direktpress.se
För mig är kvotering tabu. Jag anser mig inte sitta över andra människor och vill de att mannen ska ha alla dagarna så låt gå för det. Vill kvinnan ha dem? Ok.
Vill de dela lika? Självklart!
Det är inte upp till mig att avgöra och jag tycker det är fruktansvärt att sådant här överförmynderi kan ta sig in i politiken. Vad hände med att alla vet bäst själv?
Det finns mig veterligen ingen forskning som säger vad som är absolut bäst för något barn angående vem som ska vara hemma med dem och jag anser inte detta vara något politikerna ska lägga sig i.

Här finns snart tre barn som alla går under olika regler hos försäkringskassan. Från och med Mini nu måste vi ansöka om att inte få barnbidraget delat. Det kan vara ok i de fall där det verkligen inte fungerar men jag ställer mig ändå tvekande. Det är oftast kvinnan som är hemma och då borde det gå att sköta detta på andra sätt. Jag förstår inte varför det ska bli en konflikt till i de fall där föräldrarna inte kommer överens. Självklart ska det delas lika om de bor lika mycket hos föräldrarna men jag tror att det ytterst sällan fungerar så. Kvinnan har utöver det oftast en sämre lön.

Jag ställer mig dessutom ytterst tveksam till de nya reglerna som införts med att ta ut sina dagar. Jag förstår att de inte anser att merparten av dagarna ska sparas så länge men för mig borde det vara så att alla föräldrar/vårdnadshavare får sina dagar och har sedan till den dag då barnet inte längre räknas som ett barn, arton, på sig att ta ut dessa dagarna. Jag anser det idiotiskt att de kan brinna inne om man inte tar ut dem. Jag kanske vill spara dem till barnens konfirmation eller student!?
Det borde rimligen vara föräldrarnas makt att bestämma över.

I denna fråga är jag uppenbarligen kristdemokrat och jag hade aldrig någonsin röstat för ett ännu mer uppdelat system av föräldradagarna. Jag tycker inte om kvotering. Jag anser att just du/ni vet bäst själv vad som passar just er familj.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5846676