tisdag 6 maj 2014

Imperiets dag!

Jag inser att jag har levt i ovisshet, okunskap och långt bort i det blå som har missat att dagen idag och speciellt då min dag i förrgår; den fjärde maj är den internationella Star Wars-dagen.
Tänk vilken tur jag har haft!

Jag har sedan ungdomen varit helt såld i Star Wars och ett tag kunde jag fraserna i filmerna innan de sa dem. Lyckan var sedan när det gjordes tre nya filmer och allt blev komplett när jag i fjol fick veta att det kommer tre till nya filmer. Jag älskar dem!

Jag älskar äventyrsfilmer och borde iomed detta även gilla Sagan om Ringen och Hobbit som nu rullar men icke. Det är inte Star Wars. De filmerna är helt ok men de är helt enkelt inte Star Wars. Då jag alltid älskat att vara ute och varit aktiv inom både Scouterna och Fältbiologerna kan jag se ett värde i naturen de är inspelade i men jag tror det faktum att Tolkiens böcker är bland det absolut tristaste inom fantasygenren som finns gör att jag inte orkar hålla mig vaken.
Ingen som läst olika författare inom denna gren kan påstå att Tolkien är bäst. Han må ha varit först men det är också det. Att någon är först behöver ju inte betyda att de är bäst. Tack utvecklingen! Jag är ju inte intresserad av att flyga i det första flygplan som gjordes..

Idag är det Imperiets dag och den 25e maj är det återigen Star Wars dag för att fira det faktum att det var den dagen fast 1977 som den förste filmen gick upp på biograferna. Jag önskar att jag hade levt då!

Jag är inte en sådan fantast att jag har samlat varenda pryl om alla skådespelarna eller rollfigurerna men jag har alla filmer i olika upplagor samt böcker. Jag hade utöver det gärna varit med i någon av de föreningar som finns inom detta ämne för vem skulle inte vilja stå utklädd längs en väg likt Big Bang-gänget när de är på väg till Comic Conmässan? De är dock inte utklädda till något inom Star Wars utan Star Trek.

Hoppas alla hade en bra dag i söndags, idag och den 25e!
May the fourth be with you.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Star_Wars-dagen
http://sv.wikipedia.org/wiki/Star_Wars