torsdag 12 juni 2014

Alla partier, välkomna till skolan!

Lika för alla oavsett vilket parti de tillhör.
Tack Justitiekanslern (JK) och Justitieombudsmannen (JO) samt Skolverket som håller med dem!
Det går inte att välja vilka partier som ska få komma till en skola och visa vad de tycker utan släpper man in ett parti, är alla tillåtna.

För mig är detta väldigt enkelt.
Jag är inte feminist och kommer aldrig bli det.
Jag är varken nazist eller rasist.
Jag är moderat men bryr mig egentligen inte vad någon annan röstar på, så länge de röstar.
Jag vet vad jag tycker och står för det.
Jag kommer så länge jag lever aldrig bli miljöpartist och skulle jag någon gång gå ur Moderaterna kommer jag starkt överväga vad jag ska göra sen och inte byta parti direkt eller kanske inte alls.
Jag tror på varje individs egna rätt att ta sina egna beslut och kommer aldrig behandla någon efter vad de röstar på. ALLA är för mig lika mycket värda.

barometern .se
Som jag ser det finns det olika partier för att människor inte tycker och tänker likadant. Det är för mig väldigt sunt. Det finns grupperingar som jag inte är så nöjd med men jag anser att både extremvänstern och högern består av människor som är svaga på det sätt att det är lättare att följa gruppen än att tänka själv. Jag tror dessutom att det många gånger är så att det är en "barnsjukdom".
De flesta växer ifrån detta och ingen ska sedan bli dömd för det.

När jag gick i skolan blev vi tvingade att se American History X om nazismen. Fruktansvärd film men jag tyckte mer synd om dem för den visade på deras tragiska hemförhållanden. Jag hade gärna sett att en likadan skulle visats om vänsterns handlingar genom tiderna. Gulag var inget trevligt men få elever vet idag vad det var. Jag tycker oftast synd om dessa vilsna människor.
Jag kommer från en liten kommun men även här fanns en liten grupp nazister när jag var i tonåren. Ingen av dem är politiskt engagerade idag och slutade med det de höll på med när de växte upp. Jag kan dock se med de vuxna ögon jag har idag att de inte mådde bra och just på grund av att det är en liten kommun kan jag gissa mig till/veta anledningarna till att de sökte sig dit de gjorde. Ingen av dem stannade där så länge. Jag dömer dem inte för detta idag.
Varken dem eller de som tillhörde Afa, för de fanns också.
Jag har aldrig haft några problem med någon av grupperna men minns en gång då en av mina vänstervänner som tillhört Afa sa en spydig kommentar om en av de som en gång i tiden varit nazist. Efter påpekanden om att denne varit aktiv inom samma grupp till vänster förr, och att alla kan ändra sig, ändrade sig vännen. Alla måste få en andra chans. Alla kan begå misstag.

Alla måste också få en första chans att välja i livet och jag anser att alla ska få den information de då vill ha, oavsett vilket parti det är ifrån. Inget ställe kan då vara bättre åt detta än skolan. Den plats som verkligen ska stå för att alla ska behandlas lika och att precis just ALLA är lika mycket värda. Oavsett vad de tycker och tänker.
Jag är väldigt tacksam över detta beslut och jag hoppas verkligen att alla skolor tar detta till sig och öppnar portarna för alla partier så att eleverna kan få bestämma själv vilken väg de vill gå i livet.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/demonstration-mot-skolverket-i-dag