söndag 22 juni 2014

Fjä(s)k, men jag tror inte väljarna glömmer.

Gammalstorp ska imorgon vid halv sju få ett celebert besök. Socialdemokraterna ska komma ut och inviga den nya lekplatsen och sedan informera om hur Högtofta skola ska se ut.

Den som är nyinflyttad tänker säkert att detta är kanon!
Ny lekplats!
Och skolan ska renoveras upp!

Jag vill då påminna om detta:
Socialdemokraterna tillsammans med sina vänner stängde, trots Moderaterna och alliansens stora protester, Gammalstorps skola med motiveringen att den var för liten och för dyr.
När föräldrar försökte starta den i en annan sorts regi gjorde kommunen allt för att stoppa dem och inte förrän vi bytte regering och därmed fick andra krav på oss som kommun fick Gammalstorps skola leva kvar. Problemet blev då att ingen längre var intresserad för så många år lyckades den rödgröna röran förhala hela processen och gå emot föräldrarna.
Tiden rullar på.
Moderaterna och alliansen har i omgångar propagerat för att Högtofta skola måste göras iordning och trots idogt jobbande för detta har det blivit ett klart nej från de som styr i kommunen.
Tills nu. Kan det ha att göra med att det är valår?
Nu ska minsann Högtofta skola byggas om och renoveras och detta informerade den rödgröna röran skolan om tillsammans med all lokal media. Alliansen som drivit frågan fick inte ens veta att de hade ändrat sig och fick ingen information om att de nu tänkte informera skolan om sina planer.
Valår?
2010 (101026 var det uppe och finns om man söker på mitt namn och lekplats på kommunens hemsida www.solvesborg.se) motionerade jag om att lekplatserna i kommunen behövde ses över och fixas iordning. Jag skrev att alla byar skulle ha en egen lekplats då alla kommuninvånare betalar lika mycket i skatt. Jag blev skrattad åt för det skulle kosta väldigt mycket pengar. Jag var dessutom omodern för det var stora familjeparker som gällde och inte några små i några byar. Ville barnen leka så kunde man ta sig in till den nylagda jättelekplatsen i centrala Sölvesborg.
De påstod dessutom att de hade inventerat alla lekplatser och att om de kom ut och ansåg att något inte var ok så togs det bort utan att ersättas då det skulle kosta alldeles för mycket pengar att renovera eller köpa nytt

Nu, fyra år senare har många av de lekplatser som finns i byarna, så även Gammalstorps, renoverats och gjorts iordning. Valår?
I samma protokoll finns motioner om "lekplats" för äldre och cykelbanor.
Ingen av dem ansågs bra och genom att anse motionerna besvarade slipper man stå för något. Cykelvägar är nu något som lovas och förs fram.
Lekplatsen för äldre spreds ut över hela innerstan så ingen hittar den och lekplatserna förnyas.
Högtofta skola ska renoveras.

leonoravilhelmsson.blogspot.com
Det är alla Moderata förslag men då vi inte styr och vi är just det, Moderater, får vi i princip aldrig igenom någonting i kommunen. De väntar istället några år innan de genomför det och tar det då som sin motion.

Gammalstorps lekplats ska nu invigas och endast socialdemokraterna kommer befinna sig där med ortsbefolkningen. Jag tycker det är oschysst att göra på detta sätt. Tycker man något så bör man stå för det även ett valår.
Egentligen ska jag väl bara vara tacksam över att motionerna nu håller på att genomföras för det är ju det jag velat från början även om det skulle startat för några år sedan.
Jag hoppas verkligen att någon av dem får den briljanta idéen att sätta upp en stor elgitarr i Norje, det är ju verkligen deras idé den också.

Hoppas ni är glada för er nya lekplats i Gammalstorp!
Det var verkligen på tiden!