måndag 30 juni 2014

Varför fly om det nu är så bra?

När jag läste denna artikel drog jag på smilbanden.
Inte för att människorna flyr eller lever i misär, utan för att de flyr ett kommunistiskt land.
Med tanke på att vänstern blir större i Sverige och det senast igår hördes på nyheterna om att många socialdemokrater ville samarbeta åt vänster, undrar jag hur kritiska de är med deras historia.

Nyheter och media är väldigt duktiga på att uppdatera om vad människor gjort istället för vad de vill göra och ett parti döms många gånger efter vad enskilda personer har gjort. Vänstern och Fi är lyckligt ovetande om detta då deras historia, tillsammans med budskapet, höljs i ett dunkel.

Kubas bästa dansare var på turne till USA och valde då att fly och inte åka tillbaka.
Varför?
Om det nu är ett så fantastiskt land som de vill ge sken av, varför fly?
Jag kan tänka mig att lämna Sverige och bosätta mig någon annanstans, men inte fly.
Varför skulle jag göra det?

dreamland.rs
Att kritisera vänstern och deras vänner är inte populärt i Sverige och det förknippas för mig med massiv kritik från densamme för de kommer alltid försvara sitt och påpeka hur hemska högern är. Jag vet att alla partier har en historia men jag anser att man ska se framåt, även om man ska minnas det som hänt. Gulaglägren vet dock ingen vad det är.
Jag uppmanar alla som vill få lite insikt att läsa boken "Med högklackade skor i Sibiriens snö" som handlar om vad som är vår nutidshistoria men som så gärna glöms bort.

Jag har en barndomsvän vars man reste från Kuba, han flydde inte, och kom till Spanien för att turista. Han blev rätt snopen när han inte kom in i Kuba igen med orden att han hade insjuknat i det västerländska tänket. Han fick åka tillbaka till Spanien och lever där än och när det kom på tal berättade han hur förvånad han blivit att allt på internet fungerade, överallt. Att det fanns många par skor att välja mellan i många olika skoaffärer. Vad mycket alternativ det fanns i affärerna.
Man kanske tänker att detta hände för väldigt många år sedan men detta är 2000-talet.
Det är än idag en verklighet.

Jag förskönar ingens del i historien men anser att media gör det.
Jag tycker de ska vara konsekventa, antingen får de dra upp felen alla partier har gjort i historien eller helt enkelt se framåt och lyssna på vad alla säger.
Uppenbarligen är det inte frid och fröjd i Kuba men att hänga vänstern i Sverige för det, det går inte.

http://www.svt.se/kultur/konst/kubanska-dansare-flyr-till-usa
http://www.svd.se/kultur/litteratur/oumbarligt-dokument-visar-letternas-lidande_31956.svd